Länsimetron avaus taas askelen lähempänä – HSL aikoo päättää pian, milloin liikenne alkaa

Kolmas onnistunut metron koeajopäivä on nyt takana, HKL tiedottaa.

Länsimetro
Länsimetroa testataan Lauttasaaren asemalla.
Länsimetro jatkaa metroliikennettä Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Kauan odotetun länsimetron avaus on taas askelen lähempänä.

Helsingin liikennelaitos HKL kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että kolmas onnistunut metron koeajopäivä on nyt takana ja näin ollen molemmat sen asettamat liikenteen alkamisen laatukriteerit on saavutettu. Kolmas onnistunut koeajo ajettiin eilen maanantaina.

Jo aiemmin HKL ilmoitti, että tekniset järjestelmät ovat toimineet yhtäjaksoisesti kahden viikon ajan häiriöttömästi.

Helsingin seudun liikenteen eli HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi sanoo tiedotteessa, että "päätös metron matkustajaliikenteen aloittamisesta voidaan tehdä pian".

– Länsimetron osuuden avaaminen henkilöliikenteelle on entistä lähempänä. Ollaan todella lähellä, Rihtniemi sanoo Ylelle.

Loppujen länsimetron osuudella jäljellä olevien töiden on tarkoitus valmistua tämän viikon aikana, tiedotteessa kerrotaan. Länsimetron hallinta siirrettiin lokakuun alussa Länsimetro-yhtiöltä HKL:lle "niin sanotusti puuttein", HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski sanoi tuolloin.

Rihtniemen mukaan HSL voi päättää matkustajaliikenteen aloituksesta heti, kun viimeisetkin työt ovat valmiita. Käytännössä tämä on mahdollista jo ensi viikon alussa.

– Sen jälkeen HSL tarvitsee vajaan viikon, että saamme kaiken siihen kuntoon, että matkustajat voivat tulla metroon, Rihtniemi kertoo. Tämä tarkoittaa esimerkiksi opastuksia asemille.

Länsimetro jatkaa metroliikennettä Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään. Rihtniemi toteaa tavoitteen olevan, että metro kulkee marraskuun aikana.