Yle Pohjanmaa muuttaa ensi viikolla Vaasan yliopiston kampukselle

Yliopistomaailman arkea ja ajankohtaisia asioita välitetään suorina lähetyksinä keskiviikosta perjantaihin 15.-17. marraskuuta.

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopiston tiedekirjasto Tritonia.
Janina Hietamäki / Yle

Yle Pohjanmaa sukeltaa opiskelijaelämän syövereihin, keskelle Vaasan yliopistokampuksen elämää ensi viikolla. Käsittelemme kolmen päivän aikana monipuolisesti yliopiston opetusta, tutkimusta, arkea ja asemaa Suomessa.

Radiostudio rakennetaan tiedekirjasto Tritonian aulaan ja reportterimme kiertävät jutunteossa ympäri kampusaluetta.

Suorat radiolähetykset tehdään yliopistolta seuraavasti:

ke 15. marraskuuta keskiviikkona kello 15-17
to 16. marraskuuta kello 15-18
pe 17. marraskuuta kello 6-10 sekä 15-18

Radiolähetyksiä voi kuunnella esimerkiksi täältä.

#ylekampuksella

Ylen jalkautuminen kampukselle toteutetaan yhteistyössä Vaasan yliopiston (siirryt toiseen palveluun) kanssa. Sosiaalisessa mediassa lähetyksiä voi seurata tunnuksella #ylekampuksella.

– Kampuspäivien aikana katselijat ja kuuntelijat pääsevät mukaan yliopiston arkeen – mitä kaikkea kampus kätkee sisäänsä, millaista opiskelu nykypäivänä on, miten tutkimusta tehdään. Myös meitä voi tulla tapaamaan lähetysten aikana Tritoniaan, kertoo Yle Pohjanmaan vastaava tuottaja Minna Salomäenpää.

– Olemme erittäin iloisia, että Yle Pohjanmaa avaa Palosaaren korkeakouluarkea laajalle yleisölle. Moni ei ehkä mielläkään, että kaunis merikampuksemme on avoin kaikille esimerkiksi hienoine puistoineen, sanoo yliopiston markkinointi- ja viestintäpäällikkö Tarja Gromov.

Mikä on vaasalaisten korkeakoulujen tulevaisuus?

Torstaina 16. marraskuuta kello 9-10 Yle Pohjanmaa järjestää keskustelun vaasalaisten korkeakoulujen asemasta ja tulevaisuudesta. Paikkana on auditorio Nissi Tritoniassa.

Keskusteluun osallistuvat yliopiston rehtori Jari Kuusisto, Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Tauno Kekäle, Åbo Akademin Vaasan yksikön rehtori Göran Djupsund, Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry sekä Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Juuso Aaltonen.

Yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä panelisteille. Keskustelun juontavat Yle Pohjanmaan toimittajat Terhi Varjonen ja Tuomo Rintamaa.

– Korkeakoulumaailma on suuressa murroksessa ja Vaasassa käydään parhaillaan kovaa keskustelua siitä, pitäisikö korkeakoulujen tiivistää yhteistyötä entisestään tai jopa yhdistyä. Myös yleisö pääsee kysymään panelisteilta, joten toivottavasti saamme paikalle paljon aiheesta kiinnostuneita. Lähetystä voi seurata suorana myös Yle Areenasta, Salomäenpää kertoo.

Keskustelu näytetään suorana Yle Areenassa ja radioidaan osin Radio Suomessa.

Yleisö mukaan ideoimaan

Mitä sinä haluaisit tietää yliopiston eri tutkimusalueista, opiskelusta tai korkeakoulujen tulevaisuudesta? Osallistu toimituskokoukseemme Yle Uutisten verkkosivuilla huomenna torstaina (9.11.) kello 11-12 ja kerro kysymyksesi ja ehdotuksesi. Ideoidaan yhdessä!

Lupaamme selvittää vastaukset kysymyksiin yliopistopäivien aikana. Kysymyksiä ja ideoita voi laittaa myös sähköpostilla osoitteeseen pohjanmaa@yle.fi tai sosiaalisen median tiliemme kautta Facebookissa ja Twitterissä.