Riihimäen kierrätyskeskuksen runsas tavaramäärä innosti tekemään TEIKÖVEI -taidetta kierrätysmateriaalista

TEIKÖVEI -näyttelyn teokset ovat syntyneet kierrätyskeskukseen tuoduista esineistä. Näyttelyn päätteeksi kaikki työt jaetaan varanneille ilmaiseksi.

kierrätysmateriaalit
Kierrätysmateriaaleista taidetta seinille.
Toiveena on, että taide-esineet pääsevät uusiin koteihin ilahduttamaan ihmisiä, kertoo Nina Miettinen.Harri Oksanen / Yle

Riihimäen kirjaston näyttelysaliin on koottu kierrätysmateriaaleista tehty värikäs taidenäyttely. Kaikki näyttelyn työt ovat valmistuneet Riihimäen kierrätyskeskuksen kuntouttavassa työtoiminnassa. Työtoimintaohjaaja Nina Miettisen mukaan näyttelyn idea lähti kierrätyskeskuksen valtaisasta tavaramäärästä.

Iso ja pieni polkupyörä on saanut ylleen virkatun muodon.
Kierrätyskeskukseen päätyneet polkupyörä ovat saaneet ylleen värikkään nutun.Harri Oksanen / Yle

– Sitä tavaraa on vaan niin paljon ja koko ajan tulee lisää. Takana on myös ajatus siitä, että jos jollakin voisi ilahduttaa toista eli taide-esineet pääsevät uusiin koteihin.

Nina Miettinen kertoo, että taidenäyttelyn yhtenä tavoitteena oli myös saada lisää tilaa kierrätyskeskukseen ja tilaa myös työtoiminnan uusille projekteille.

Näyttelysalissa on esillä muun muassa suksista tehty kestojoulukuusia, virkkauksella kuorrutettuja polkupyöriä, vanhasta kylpyammeesta muokattu sohva sekä vanha sohva, josta tulikin lohikäärme. Erikoista TEIKÖVEI -näyttelyssä on se, että näyttelyn päätteeksi kaikki työt jaetaan varanneille ilmaiseksi.

– Näyttelyvieras voi laittaa haluamansa työnkohdalle pienen varauspisteen. Sen lisäksi hän laittaa varauskirjaan oman nimensä ja puhelinnumeronsa. Tai sitten varauksen voi tehdä myös laittamalla minulle sähköpostia.

Matkalaukkutuoli ja sukset kestokuusena.
Kierrätysmateriaalien uusi elämä - suksista kestokuusia ja matkalaukusta nojatuoli.Harri Oksanen / Yle

TEIKÖVEI -näyttely on esillä Riihimäen kirjaston Samuli Parosen salissa marraskuun 28. päivään saakka. Työtoimintaohjaaja Nina Miettinen kertoo, että näyttely puretaan 29. ja 30. päivä, jolloin työn varanneet voivat hakea omansa pois kirjastosta.