Lappeenrannan teknillisen yliopiston uusi hallitus valittu

Yliopiston hallituksessa näkyy kansainvälisyys ja kestävä kehitys.

Lappeenrannan–Lahden teknillinen yliopisto LUT
LUT Lappeenrannan teknillinen yliopisto
Mikko Savolainen/Yle

Lappeenrannan teknillisen yliopiston hallituksen jäsenet kaudelle 2018–2021 on valittu. LUTin hallituksessa on yhdeksän jäsentä, joista viisi tulee yliopistoyhteisön ulkopuolelta ja neljä yliopiston sisältä.

Uusia yliopiston ulkoa tulevia jäseniä ovat valtiotieteiden maisteri Teresa Kemppi-Vasama, joka toimii Kemppi Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja valtiotieteiden maisteri, East Office of Finnish Industries Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Salonen sekä tekniikan tohtori, teknologiayrittäjä Kimmo Rauma.

Rauma kasvatti vastikään Danfossille myydyn Visedo Oy:n lyhyessä ajassa kansainvälisesti tunnetuksi, uudentyyppisten sähköhybridijärjestelmien cleantech-yritykseksi. Rauma on myös LUTin alumni.

Entinen puheenjohtaja jatkaa hallituksessa

Yliopiston hallituksessa jatkaa LUTin alumni, diplomi-insinööri Tuomo Rönkkö. Hän on toiminut kahdella edellisellä kaudella hallituksen puheenjohtajana.

Hallituksessa jatkaa myös kauppatieteiden tohtori, WWF:n Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Professoreja edustavat hallituksessa tekniikan tohtori Aki Mikkola ja uutena jäsenenä aloittava kauppatieteiden tohtori Paavo Ritala. Mikkola työskentelee professorina konetekniikan osaamisalueella. Ritala työskentelee strategian ja innovaatioiden professorina.

Muuta henkilökuntaa edustaa tutkijatohtori Mari Kallioinen. Kemiantekniikan tohtori Kallioinen johtaa LUTin Re-source-tutkimusalustaa. Opiskelijajäsen on kauppatieteiden opiskelija Henri Antikainen.

Hallitus valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan keskuudestaan yliopiston ulkopuolisista hallituksen jäsenistä.