Tuhannet varatut harjoittelupaikat katosivat – varmuuskopio pelasti sote-opiskelijoiden kevään

Jo varatut harjoittelupaikat katosivat yllättäen varausjärjestelmästä, mikä aiheutti suurta huolta opiskelijoiden keskuudessa.

Kotimaa
Pohjois-Karjalan keskussairaalan sisäänkäynti
Sote-alan opiskelijoiden aamupäivä oli huolentäyteinen, kun harjoittelupaikat katosivat tietojärjestelmästä.Ismo Pekkarinen / AOP

Tuhansien sote-alan opiskelijoiden harjoittelupaikkojen varausjärjestelmän vikaan on löydetty väliaikainen ratkaisu.

Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopiskelijat eri puolilla Suomea varasivat maanantaina opintoihin kuuluvia harjoittelupaikkoja uudella varausnettisivulla. Paikat katosivat yllättäen järjestelmästä tiistaina aamuyöllä.

Opiskelijat huolestuivat, mitä alkuvuoden harjoittelupaikoille nyt käy. Harjoittelupaikkojen saaminen on opiskelujen etenemisen kannalta välttämätöntä, ja halutuimmista paikoista kilpaillaan.

Järjestelmä petti

Vika on nolo äskettäin käyttöön otetulle Jobiili-varausjärjestelmälle (siirryt toiseen palveluun).

Koko aamupäivän kestäneiden korjaustöiden jälkeen järjestelmään on saatu palautettua kaikki aamulla klo 4:40 mennessä tehdyt varaukset. Osalla opiskelijoista harjoitteluviikkojen ajankohta on kuitenkin edelleen kadoksissa.

Jobiili-järjestelmän "tilannehuoneessa" (siirryt toiseen palveluun) kerrotaan, että järjestelmä pidetään suljettuna, kunnes vika on saatu kokonaan korjattua.