Kuopion Prisma jatkaa juhlapyhien aukiolokokeilujaan – Keskon isoilla marketeilla ei vastaavia suunnitelmia

Muutama pääkaupunkiseudun Prisma kokeilee ympärivuorokautista aukioloa pidempiaikaisesti. Kuopiossa mennään juhlapyhä kerrallaan.

elintarvikekauppa
Asiakas katselee makkaroita kaupan kylmähyllyssä
Sakari Partanen / Yle

Kuopion Prisma pitää jälleen myymälänsä auki ympäri vuorokauden ennen joulua. Osuuskauppa PeeÄssän myymälä kokeili 24 tunnin aukioloa ensimmäisen kerran viime pääsiäisen alla ja toisen kerran juhannusviikolla.

Joulukuussa myymälä on auki yhtäjaksoisesti aikaisempaa pidemmän jakson: 15. joulukuuta lähtien jouluaaton iltapäivään saakka.

Kuopion Prisman johtajan Jouni Ruotsalaisen mukaan kokemukset yöaukiolosta ovat olleet toistaiseksi hyviä. Myymälässä on juhlapyhien alla muutenkin työntekijöitä läpi vuorokauden esimerkiksi kuormien purun vuoksi. Asiakasmääristä Ruotsalainen ei halua puhua, koska ne ovat liikesalaisuuksia.

Pääkaupunkiseudulla pidempiä aukiolokokeiluja

Pääkaupunkiseudulla toimiva osuuskauppa HOK-Elanto tiedotti tiistaina, että Itäkeskuksen, Olarin ja Keravan Prismat kokeilevat ympärivuorokautista aukioloa 9. marraskuuta–24. joulukuuta. Helsingin Kannelmäen Prisma on puolestaan nykyisin auki jatkuvasti ympäri vuorokauden.

Kuopion Prisman johtaja Jouni Ruotsalainen arvelee, että Kuopion seutu voi olla asukasmäärältään liian pieni jatkuvaan ympärivuorokautiseen aukioloon.

– Kyllä siihen ainakin pitkä tie on.

Keskon kauppiasvetoisista Kuopion kahdesta K-Citymarketista puolestaan kerrotaan, että niillä ei ole suunnitelmissa ympärivuorokautisen aukiolon kokeiluja.