Linnan juhlien kutsuja jo postissa – Vieraissa "legendoja ja nuoria kykyjä"

Presidenttipari kutsuu muun muassa kaikista maakunnista kaksi ansioitunutta, nuorta tulevaisuuden Suomen edustajaa juhlimaan Suomen satavuotista itsenäisyyttä.

Linnan juhlat
Ruuhkaa tanssilattialla.
Ruuhkaa tanssilattialla vuoden 2016 itsenäisyypäivän juhlavastaanotolla.Kalevi Rytkölä / Yle

Ensimmäiset kutsut tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle on lähetetty, kertoo presidentin kanslia (siirryt toiseen palveluun).

Satavuotiaan Suomen itsenäisyyttä juhlimaan kutsutaan kuten aiemminkin sotaveteraaneja ja lottia, hallitus, kansanedustajat, Suomen europarlamentaarikot, piispat, diplomaatteja ja korkeita virkamiehiä.

Lisäksi vieraslistalla on kanslian mukaan ansioituneita osaajia itsenäisyyden eri vuosikymmeniltä: legendoja ja nuoria kykyjä kulttuurin, urheilun, talouden ja politiikan alalta.

Kaikista Suomen maakunnista kutsutaan kaksi ansioitunutta, nuorta tulevaisuuden Suomen edustajaa, kanslia kertoo.

Kutsuvieraiden joukossa lienee aiempien vuosien tapaan myös presidentti Sauli Niinistön ja rouva Jenni Haukion vuoden aikana tapaamia henkilöitä.

Parituhatpäisen kutsuvierasjoukon valinnassa on kanslian mukaan pyritty sekä ajalliseen että maantieteelliseen kattavuuteen.

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa voi seurata TV1:ssä, Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla keskiviikkona 6. joulukuuta.

Lue myös:

Linnan juhlat Ylen sivuilla

Uutisia Linnan juhlista 2016

Elävä arkisto: Itsenäisyyspäivä ja Linnan juhlat

Presidentin kanslian ohjeita Linnaan kutsutuille (siirryt toiseen palveluun)

Sauli Niinistön ja Jenni Haukion yhteinen taival kuvina

Presidentti Sauli Niinistölle ja rouva Jenni Haukiolle syntyy vauva