Hyppää sisältöön

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino aloittaa yt-neuvottelut – yhdeksän työpaikkaa uhattuna

Kirjapainon pitää säästää vuodessa puoli miljoonaa euroa.

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino julkaisee kaikkiaan kymmentä lehteä, niiden joukossa ovat Keskipohjanmaa ja Pietarsaaren Sanomat. Kuva: Jukka-Pekka Tyhtilä / Yle

Keski-Pohjanmaan Kirjapaino aloittaa yt-neuvottelut, kertoo Keskipohjanmaa-lehti verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Uhattuna on enimmillään yhdeksän työpaikkaa.

Yt-neuvottelujen piirissä on yhteensä sata työntekijää mediakonsernin julkaisuliiketoiminnassa eli lehtien toimitukset, myynti- ja markkinointi, sivunvalmistus sekä asiakaspalvelu. Kirjapainoyhtiö tavoittelee puolen miljoonan euron säästöjä vuodessa.

Yhtiö perustelee yt-neuvotteluiden aloittamista sillä, että sen julkaisuliiketoiminnan kannattavuus ei ole kehittynyt tavoitteiden mukaisesti, eikä näköpiirissä ole tuloksen parantumista.

Kirjapaino aikoo tarjota työntekijöille myös vapaaehtoisuuteen perustuvia tukipaketteja. Jos niitä ei oteta riittävästi, pitää työntekijöiden vähentämiseen miettiä muita keinoja. Edellisen kerran yhtiö irtisanoi väkeä vuonna 2015. Silloin yt-neuvottelujen tuloksena 18 työntekijää irtisanottiin.

Kirjapaino julkaisee Keskipohjanmaa-lehden lisäksi yhdeksää lehteä, muun muassa Kalajokilaaksoa, Perhonjokilaaksoa sekä Kokkola- ja Lestijoki-lehtiä. Yhtiö tarjoaa myös mainostoimisto- ja ohjelmistopalveluita, ja sillä on lisäksi paino- ja jakelutoimintaa.

Koko konsernissa on noin 250 työntekijää.

Uutista täydennetty lisätiedoilla 8.11. klo 12:23

.
.