Puhelimet pirisevät konttoreilla iltapäivisin – Saako lapsi soittaa vanhemmalle kesken työpäivän? Kerro meille!

Syksyisin pienet koululaiset opettelevat yksinoloa, kun vanhemmat ovat töissä. Äidin ja isän puhelimet saattavat soida pienistäkin huolenaiheista. Millaisissa tilanteissa sinun lapsesi saa soittaa?

koululaiset
Lapsi puhelimessa
Suvi Turunen / Yle

_Mä oon täällä kotimatkalla, ja mulla on pissahätä. Mitä mä teen, äiti? _

Monessa toimistossa puhelimet pirisevät iltapäivisin, kun pienet koululaiset pääsevät koulusta. Varsinkin syksyllä lapset vielä opettelevat pärjäämistä ilman aikuisen apua.

Äiti, mä en löydä mitään vaatteita! Myöhästyn koulusta!

Tilanne on lapselle uusi, ja kysymyksiä herää pienistäkin arjen askareista.

– Eiväthän ne ole isoja asioita, mutta lapselle tärkeitä. Moni soittaa vanhemmille, että onko pakko mennä iltapäiväkerhoon ja mitä teen koulun jälkeen, voinko mennä kirjastoon tai kaverille, sanoo iltapäivätoiminnan ohjaaja Tuira Toivola Lahden Kärpäsen koulusta.

Lähes jokaisella koululaisella on oma puhelin käytössään. Joskus lapsen mielestä hyvin tärkeä asia saattaa palaverissa istuvan vanhemman näkökulmasta olla juuri sillä hetkellä epäolennainen.

Mä haluun illlalla banaanilettuja. Muuten rupean itkemään! Oikeesti!

*Teemme juttua lasten pienistä ja suurista murheista, jotka saavat pienen tarttumaan puhelimeen. Millaiset rajat lapselle tulisi tehdä, vai saako lapsi soitella aina, kun siltä tuntuu? Katsotaanko sinua pahasti, jos vastaat töissä lapsesi puheluun? *

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.