Venäjä palaa Euroviisuihin Ukrainan välivuoden jälkeen

Lissabonin Euroviisuihin osallistuu 42 maata. Toukokuussa järjestettävän laulukilpailun slogan on All Aboard!

Euroviisut
Eurovision Song Contest 2018
Portugalin Euroviisujen teemana on merellisyys ja sloganina All aboard! eli kaikki mukaan.Eurovision Song Contest

Portugalin kaikkien aikojen ensimmäisten Euroviisujen teemana on merellisyys. Sillä viitataan muun muassa siihen, että maa oli 500 vuotta sitten maailman tärkeimpien merireittien keskus.

Lissabonin viisujen slogan on All Aboard! eli kaikki mukaan.

– Portugali on aina yhdistänyt Euroopan muuhun maailmaan meren kautta. Sloganilla kutsumme maat mukaan kansainväliseen kisaan, toteaa kilpailua järjestävä Euroopan yleisradioliitto EBU.

Laulukilpailun päälogona on simpukankuori. Muita logoja on 12, joissa esiintyvät esimerkiksi meduusa ja plankton. Niillä kuvastetaan meren monimuotoista elämää, joka on tärkeää koko vesistön ekosysteemille.

Logot edustavat myös tämän vuoden Euroviisujen pääteemoja, jotka ovat monimuotoisuus, kunnioittaminen ja suvaitsevaisuus.

Portugali voitti keväällä Euroviisut Salvador Sobralin kappaleella Amar pelos dois.

Venäjä palaa kisoihin

Lissabonin Euroviisuihin osallistuu ensi keväänä 42 maata. Tänä vuonna mukana olleista maista Makedonia jättää ensi vuoden kisat väliin.

Venäjä sen sijaan tekee paluun Euroviisuihin välivuoden jälkeen. Maa jättäytyi pois toukokuussa Kiovassa järjestetyistä kisoista sen jälkeen, kun Ukraina oli kieltänyt Venäjän viisuedustajalta pääsyn maahan. Kaiken taustalla oli maiden välinen sotatila, joka sai alkunsa Venäjän miehitettyä Krimin niemimaan.

Euroviisut pidetään Lissabonissa toukokuun alussa. Suomen edustaja kilpailussa on Saara Aalto.