Mikkelin puukotuksen uhri sattumanvarainen, sanoo poliisi

Mikkelissä marraskuun alussa murhasta epäiltynä vangitun miehen kuulustelut ovat jatkuneet. Poliisin mukaan rikos on kohdistunut sattumanvaraisesti tekijälle lähes tuntemattomaan henkilöön.

puukotus
Liehuva lippu poliisin tunnuksella Tampereen poliisitalon edustalla.
Ismo Pekkarinen / AOP

Mikkelissä Raviradantiellä tehdystä puukotuksesta vangitun miehen kuulustelut ovat jatkuneet. Rikoksesta epäilty on kertonut henkilökohtaisista motiiveistaan varsin avoimesti, mutta asiat ovat julkisuuslain mukaan salassa pidettäviä, sanoo poliisi.

Poliisin mukaan motiivit eivät kuitenkaan liity millään tavalla uhrin kansallisuuteen, aikaisempaan riitaan, päihteisiin tai aatteellisiin seikkoihin. Rikos on kohdistunut sattumanvaraisesti tekijälle lähes tuntemattomaan henkilöön.

Tapauksen yhteydessä epäilty kohdisti soluasunnossa väkivaltaa myös uhrin tyttöystävää kohtaan ja tästä on kirjattu ilmoitus pahoinpitelystä. Pahoinpitelyssä ei käytetty teräasetta, eikä uhri saanut vakavia vammoja.

Itä-Suomen poliisi on kuulustellut useita todistajia, joiden kertomukset tukevat epäillyn kuvausta tapahtumien kulusta. Myös tekninen tutkinta ja uhrin oikeuslääketieteellinen tutkimus vastaavat poliisin taktisessa tutkinnassa esille tulleita seikkoja.

Poliisi sanoo tiedotteessaan, että varsinkin oikeuslääketieteellinen tutkimus tukee sitä, että tekotavan törkeys ja julmuus aiheuttavat murhan tunnusmerkistön täyttymisen rikosoikeudellisesti ainakin esitutkintavaiheessa.

Poliisi pitää tapausta käytännössä selvitettynä. Esitutkintapöytäkirja pyritään saamaan syyteharkintaan mahdollisimman pian. Syyte on nostettava tammikuun loppuun mennessä.