Kulttuurihistoriallisesti arvokas Konttisen liiketalo myynnissä – kaupunki etsii toteuttajaa asuntohankkeelle

Tuomiokirkon vastapäätä sijaitseva kiinteistö on pääosin tyhjillään.

Kuopio
Mustavalko- ja nykypäivän kuva vierekkäin Kuopion keskustassa sijaitsevasta Konttisen liiketalosta.
Kuopion kaupunki / Konttisen liiketalon rakennushistoriallinen selvitys

Kuopion kaupunki etsii ostajaa ydinkeskustassa, tuomiokirkon vastapäätä sijaitsevalle Konttisen liiketalolle.

Kaupunki on käynnistänyt tarjouskilpailun, jossa vuonna 1920 valmistunut kiinteistö ja tontit on tarkoitus myydä pääasiassa asuinkäyttöön muutettavaksi. Asumismuotoa ei ole määritelty eli kyseeseen voi tulla esimerkiksi vuokra-asuntoja, omistusasuntoja tai palveluasumista.

Tavoitteena on, että kaupunki voisi myöntää voittaneelle suunnitelmalle luvan voimassa olevasta kaavasta poikkeamiseen.

Minna Canthin kadulla sijaitseva arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema liiketalo on määritelty yleiskaavassa säilytettäväksi ja kohde sisältyy valtakunnallisesti merkittävään rakennettuun kulttuuriympäristöön. Mahdollinen ostaja voi kuitenkin tehdä rakennukseen pieniä muutoksia niin ulkokuoreen kuin sisätiloihinkin.

Hintalappu vähintään 1,7 miljoonaa euroa

Kaupunki on linjannut, että tarjouksen arvo on oltava vähintään 1,7 miljoonaa euroa. Tarjouskilpailu päättyy helmikuun lopussa.

Kiinteistössä toimi vielä muutama vuosi sitten kaupungin sosiaalivirasto. Nyt se on pääosin tyhjillään, mutta pihasiivessä toimii Minnan päiväkodin päiväkotiryhmiä.

Konttisen liiketalossa on toiminut vuosien saatossa myös muun muassa huonekalutehdas ja -myymälä, Itä-Suomen hovioikeus, kansalaisopisto ja musiikkiopisto.