Se toimii sittenkin – kitinä poliisiaseman risteyksestä hiljeni Rovaniemellä

Tiehankkeista vastaava kaupungin rakennusmestari kertoo saaneensa kehuvia kommentteja.

tiesuunnittelu
Poliisiaseman risteys Rovaniemen Valtakadulla, ilmakuva.
Liikennevalot eivät ole tässä risteyksessä uutta, vaan ajokaistat ja kevyenliikenteen kulkureitit.Antti Mikkonen / Yle

Rovaniemellä niin sanotun poliisiaseman risteyksen uudet liikennejärjestelyt ovat keränneet kiitosta. Remonttiaikana risteyksestä käytiin kiivasta keskustelua, ja moni vaati, että väliaikaisesta liikenneympyrästä tehtäisiin pysyvä ratkaisu vilkkaaseen risteykseen.

Kaupungin liikennesuunnittelu ei kuitenkaan taipunut pyyntöihin vaan vakuutti, että paikalle tulee normaaliristeys liikennevaloinen. Liikenneympyrä olisi ollut esimerkiksi kevyenliikenteen kannalta toimimaton ratkaisu.

katuremontti Yliopistonkatu Rovaniemi syyskuu 2016
Tällaiselta risteys näytti kesken töiden syyskuussa 2016.Annu Passoja / Yle

Valtakadun ja Yliopistonkadun uudet liikennevalot ja ajolinjat otettiin käyttöön noin kolme viikkoa sitten, ja kaupungin tiesuunnittelun korviin on tullut uusispelkkää kiitosta.

– Kyllä se toimii ihan moitteetta. Ehkä tuossa kahdeksan ja neljän aikaan on pientä ruuhkaa mutta ei niin, että liikenne häiriintyisi, hyvin se on läpi mennyt, kaupungin rakennuspäällikkö Arvo Seppälä kommentoi.

Hän on myös saanut yhteydenottoja tienkäytättäjiltä, mutta haukkuja ei ole tullut.

– Oikeastaan minulle tullut palaute on ollut pelkästään myönteistä. On sanottu jopa niin, että tämähän toimii, Seppälä myhäilee.

Risteyksen ohi kävellyt Reijo Romppainen kehuu risteystä hienoksi. Hän on kuitenkin tehnyt saman havainnon kuin Seppälä: ruuhka-aikaan lähekkäin olevien risteysten välille Yliopistonkadulla ja Valtakadulla pakkautuu paljon autoja, ja tulee ruuhkaa.