Jussi Niinistö osallistuu Naton puolustusministerikokoukseen

Puolustusministerit kokoontuvat Brysselissä.

puolustuspolitiikka
Jussi Niinistö
Puolustusministeri Jussi NiinistöHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomi on saanut kutsun osaan Naton puolustusministerikokousta torstaina Brysselissä. Puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) osallistuu kokouksen osuuteen, jossa käsitellään Afganistanin kriisinhallintaoperaatiota.

Suomi on lähettänyt operaatioon noin 30 henkilöä, jotka ovat pääosin kouluttajia. Nato-maiden ja kumppanien on tarkoitus päivittää tietonsa vuonna 2015 käynnistyneestä operaatiosta. Afganistanissa on tapahtunut viime aikoina useita verisiä iskuja, muun muassa Kabulissa tv-asemalle.

Yhdysvaltojen toiveesta Nato-maiden odotetaan lisäävän maassa olevien joukkojen määrää 3 000:lla. Suomen nykyinen mandaatti antaisi mahdollisuuden nostaa henkilöiden määrän 40:een.

Torstain kokouksen jälkeen Niinistö osallistuu Yhdysvaltain puolustusministerin vetämään Isisin vastaisen koalition tapaamiseen.

Eilen uutisoitiin, että puolustusministeri Niinistö kutsui USA:n Suomen suunniteltuun pääsotaharjoitukseen. Niinistö esitti kutsun Yhdysvaltain, Suomen ja Ruotsin puolustusministereiden kolmenkeskisessä tapaamisessa Helsingissä tiistaina.

Lue myös:

Niinistö tunnustellut halukkuutta sotaharjoitukseen kaikilta Pohjois-Euroopan mailta: "Mitään virallisia pyyntöjä ei ole lähetetty"

Puolustusministeri Niinistö kutsui USA:n sotaharjoitukseen

Suomi jälleen mukaan Naton ministerikokoukseen