Suuri omaisuusrikossarja Kaakkois-Suomessa – kotietsinnöissä löytynyt aseita ja huumeita

Kotietsinnöissä on löytynyt suuri määrä varastettua omaisuutta. Kotietsintöjen yhteydessä on lisäksi löytynyt aseita ja huumeita

kotietsintä
Ulko-oven lukko murtovarkaan jäljiltä.
Poliisi

Poliisi on paljastanut mittavan omaisuusrikossarjan. Kotietsinnöissä on löytynyt suuri määrä varastettuja tavaroita.

Poliisi on tehnyt kotietsinnän Ruokolahdella, jonka yhteydessä on takavarikoitu suuri määrä anastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Tavarat ovat ilmoitettu varastetuksi ainakin Kaakkois-Suomen ja Itä-Suomen alueelta.

Poliisin tiedotteen mukaan etsinnöissä löydettiin myös huumausainetta ja kaksi luvattomasti hallussa ollutta asetta: haulikko ja kivääri.

Samaan rikoskokonaisuuteen on tehty kotietsintä Parikkalassa, jossa takavarikoitiin anastetuksi ilmoitettua omaisuutta. Poliisi takavarikoi tässä yhteydessä moottoriveneen ja perämoottorin. Näiden epäillään myös olevan varastettu, vaikka poliisin mukaan omistaja ei rikosilmoitusta ole tehnytkään.

Kolmas kotietsintä tehtiin Imatralla, missä yhteydessä takavarikoitiin niin ikään suuri määrä anastetuksi ilmoitettua omaisuutta.

Poliisi epäilee kaikkien edellä mainittujen rikosten liittyvän toisiinsa.

Asiaa tutkitaan törkeinä kätkemisrikoksina, ampuma-aserikoksena, huumausainerikoksena ja useina törkeinä varkauksina ja varkauksina.

Tutkittavana olevat törkeät varkaudet ja varkaudet ovat kohdistuneet yrityksiin ja vapaa-ajan asuntoihin. Yhteensä anastetuksi on tullut omaisuutta yli sadan tuhannen euron arvosta, joista osa on saatu takavarikkoon.

Kaksi rikoksesta epäiltyä on vangittu. Lisäksi asiakokonaisuudessa on tässä vaiheessa ollut henkilöitä pidätettynä. Yksi epäilty on etsintäkuulutettu.