Riihimäki vähentää velkataakkaansa laittamalla pöhöttyneen organisaationsa pitkälle laihdutuskuurille

Riihimäen kaupungilla on ylisuuri henkilöstö kaupungin kokoon nähden ja aivan liikaa toimipisteitä.

talousarvioesitykset
Nainen kuuntelee kun mies vieressä puhuu
Riihimäen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (vas.) ja kaupunginjohtaja Sami Sulkko kiittelevät sitä yksituumaisuutta, jolla luottamushenkilöt näyttävät lähteneen suureen korjausliikeeseen.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen kaupungin palveluksessa olevat saavat lähivuosien aikana tottua työtehtäviensä melkoiseen myllerrykseen.

Useimpien työntekijöiden toimenkuvat muuttuvat, kun yhden tehtävän sijaan pitääkin jatkossa osata mahdollisesti paria muutakin hommaa.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana pöhöttyneestä organisaatiosta halutaan puristaa löysät pois, kaataa toimialojen raja-aitoja ja perustaa ketteriä organisaatioita, joissa eri alojen ammattilaiset tekevät töitä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin palveluksessa oli vuoden 2016 lopussa 1 563 henkilöä, joista vakinaisia 1 275. Heistä naisia oli 81 prosenttia. Vakinaisista työntekijöistä sivistystoimessa työskenteli 56 prosenttia. Palkkoihin meni kaikkiaan 69 miljoonaa euroa.

Suuri velkapotti pitää puolittaa

Muutosta on tänä vuonna jo suunniteltu ja ensi vuonna alkaa tapahtua.

Kaikkeen tähän hyvänä konsulttina toimii kaupungin surkea taloustilanne, joka ei enää salli ylläpitää kaupungin kokoon nähden ylisuurta organisaatiota. Velkaa on jo 120 miljoonaa euroa ja se pitäisi lähivuosikymmenen kuluessa puolittaa.

Muutoksen tarpeista on puhuttu Riihimäellä jo pitkään, mutta uuden kaupunginjohtajan ja uuden valtuuston myötä yhteinen näkemys tilanteen korjaamiseksi näyttäisi vihdoin löytyneen.

Isoja rakenteellisia muutoksia yritetään toteuttaa niin, että kaupunkilaiset eivät välttämättä niitä huomaisi lainkaan.

Hallinnossa on päällekkäisiä tehtäviä

– Mitään ”hoitavia käsiä” ei ole tarkoitus vähentää, rauhoittelee Riihimäen kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Sari Jokinen (vihr.).

Hän ottaa esimerkin hallinnosta, jossa palkanlaskijoita on useissa eri organisaatioissa. Vähemmälläkin pärjäsi.

Jos myllerrys onnistuu, se voisi tuota myös palvelujen paranemisia, uskoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri (sd.).

Henkilöstöä on rauhoiteltu sillä, että ketään ei irtisanota, vaan väen vähentyminen tapahtuisi pääosin eläkkeelle lähtöjen ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisten kautta. Kolmessa vuodessa kaupungin työntekijämäärä pitäisi vähentyä 120 henkilötyövuodella. Säästöä näin kertyisi noin 1,6 miljoonaa vuosittain.

Toiminta halutaan keskittää muutamaan kiinteistöön

Riihimäen kaupunki on listannut kartalle kaikki paikat, jossa sillä on toimintaa joko omissa tai vuokratiloissa. Paikkoja kertyi jopa 70, aivan liikaa siis.

Jatkossa toiminta keskitetään muutamaan rakennukseen ja loput laitetaan myyntiin ja vuokrasopimukset irtisanotaan.

Mitään ”hoitavia käsiä” ei ole tarkoitus vähentää.

Sari Jokinen

Omaisuuden myynnistä pitäisi ensi vuonna kertyä noin miljoonan euron tulot.

Kaupunkilainen pääsee sanomaan mielipiteensä

Rahaa ensi vuoden budjetissa on varattu 800 000 euroa markkinointiin, osallisuuden ja digitalisaation edistämiseen sekä johtamisjärjestelmän kehittämiseen.

Osallisuudella tarkoitetaan sitä, miten kaupunkilaiset saadaan mukaan päätösten tekoon

– Esimerkiksi jonkun alueen leikkipuistoon annetaan tietty summa rahaa ja alueen asukkaat saavat puolestaan kertoa, että millainen puiston pitäisi olla ja mitä sinne tarvitaan, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Miia Nahkuri.

Hän toivoo, että digitalisaation myötä kaupunki voisi jatkossa kysellä asukkaiden mielipiteitä entistä useammin ja nykyistä helpommin.

– Tarkoitus on asiakkaan näkökulmasta mennä yhden luukun palvelu –periaatteeseen. Digitalisaatiosta haetaan myös apua, koska sitä kautta jotkut työtehtävät vähenevät. Esimerkiksi sähköinen ajanvaraus ei meillä ole vielä mahdollista, vaikka muualla se jo toimii, selventää Sari Jokinen.

Vähemmän esimiehiä, enemmän alaisia

Entä se 100 000 euroa johtamisjärjestelmän kehittämiseen?

Kaupungilla on tällä hetkellä noin 100 esimiesasemassa olevaa. Joillakin on vain muutama alainen. Kun organisaatiota väännetään uuteen asentoon on selvää, että esimiehiä vähennetään.

He, jotka jäävät jäljelle joutuvat koulun penkille. Nämä esimiehet ovat ratkaisevassa roolissa siinä, onnistuuko Riihimäen kaupunki löytämään uuden vaihteen, jossa kaupunkilaiset saavat vähemmällä henkilökunnalla parempaa palvelua.