1. yle.fi
  2. Uutiset

Seitsemän tulipalon sarja: Syyttäjä vaatii kauhajokelaismiehelle yli kahden vuoden vankeutta

Syyttäjä vaatii kauhajokelaismiehelle rangaistusta kahdesta tuhotyöstä, kahdesta törkeästä vahingonteosta ja kolmesta vahingonteosta.

tulipalot
Tiililäntiellä Kauhajoella on tapahtunut tällä viikolla 7 tulipaloa, joissa on tuhoutunut autoja, auto- ja roskakatoksia.
Tulipalot sattuivat Tiililäntiellä Kauhajoella.Mirva Ekman/Yle

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus sai käsiteltäväksi tänään Kauhajoen Filppulankylässä elokuussa tapahtuneen seitsemän tulipalon sarjan. Syytettynä tulipaloista on kauhajokelainen keski-ikäinen mies. Häntä syytetään kahdesta tuhotyöstä, kahdesta törkeästä vahingonteosta ja kolmesta vahingonteosta.

Syyttäjä vaatii miehelle yli kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Epäilty on ollut kiinniotettuna ja vangittuna elokuun 18. päivästä lähtien. Epäilty oli tekohetkellä ehdonalaisessa vapaudessa, johon hän oli päässyt elokuussa 2016. Syyttäjä vaatii 500 päivän jäännösrangaistusta täytäntöönpantavaksi.

Seitsemän tulipaloa tapahtui Kauhajoella samalla tiellä saman viikon aikana. Poliisi epäili jo alun alkaen talojen roska- ja autokatoksissa tapahtuneita paloja tahallaan sytytetyiksi. Paloissa vaurioitui katosten lisäksi mm. autoja.

Jutussa on asianomistajia yhteensä 20, mm. Kauhajoen kaupunki, taloyhtiöitä ja yksityishenkilöitä.

Lue seuraavaksi