Nyt on Nenäpäivä – Tässä 4+3 tärppiä perjantaihin: Kakkashow, Naurumaraton ja mahtavia artisteja

Huumoria ja hyväntekeväisyyttä – eipä sitä taida ihminen muuta tarvita perjantaihin.

Nenäpäivä
Kaj Kunnas, Alma Hätönen, Sanna Stellan, Jarkko Tamminen ja Jenni Poikelus.
Nenäpäivä on silkkaa show’ta, huumoria ja hyväntekeväisyyttä. Nenäpäivä-kampanja huipentuu perjantaina Suomen suurimpaan hyväntekeväisyyslähetykseen, Nenäpäivä-show'hun, Yle TV2:lla ja Areenassa. Juontajina nähdään muun muassa Kaj Kunnas, Alma Hätönen, Sanna Stellan, Jarkko Tamminen ja Jenni Poikelus.Jyrki Valkama / Yle

Nenäpäivä-kampanja huipentuu perjantaina Nenäpäivään, kun Nenäkanava valloittaa Ylen. Koko ilta on silkkaa show'ta, artisteja, koskettavia tarinoita – ja etenkin hyväntekeväisyyttä.

Luvassa on kaikkea hittiartisteista Kakkashow'hun – kyllä, luit oikein: Kakkashow, mutta siitä voi lukea lisää tämän jutun lopusta.

Vieraskattaus on erittäin vaikuttava, ja ruudussa nähdään muun muassa: Arman Alizad, Isac Elliot, Ransu-koira, Pete Parkkonen, Samuli Edelmann, Töölön Ketterä, Susijengi... Lista on melkein loputon. Katso vaikka itse (siirryt toiseen palveluun).

Perjantaina siis viihdytään ja autetaan – ohjelmaa on kaikille perheen pienimmistä vähän aikuisempaankin makuun. Kaikki show't Yle Areenassa ja Yle TV2:lla.

Puhelin käteen ja popcornit esiin – tässä tärpit perjantaihin:

Urheilushow'ssa Patrik Laine ja Susijengi

Kukaa kisaa kenetkin kumoon? Nenäpäivän television neljän show'n putken aloittaa Urheilushow kello 18.

Kaj Kunnaksen juontamassa show'ssa huippu-urheilijat ja urheiluselostajat heittäytyvät nenähenkiseen kisailuun. Se, miten kilpaillaan, jää nähtäväksi. Pettymystä kuitenkaan tuskin tulee, sillä ruudun valtaavat toinen toistaan mahtavampi urheilija. Mukana ovat muun muassa: Ari-Pekka Liukkonen, Eevi Teittinen, Susijengi, Valtteri Bottas ja Patrik Laine.

Artistivieraina: Heikki Salo ja Jope Ruonansuu.

Kaj Kunnaksen juontamassa Urheilushow'ssa huippu-urheilijat ja urheiluselostajat heittäytyvät nenähenkiseen kisailuun. Mukana mm. Ari-Pekka Liukkonen, Eevi Teittinen, Susijengi, Valtteri Bottas ja Patrik Laine.

Nenäshow – Ransu-koira ja Pete Parkkonen

Jarkko Tamminen juontaa Nenäshow’n, joka alkaa kello 19.

Vatsalihakset valmiiksi, sillä luvassa on sketsejä laidasta laitaan. Ruudussa nähdään muun muassa Ransu-koira, Janni Hussi, Hans Välimäki ja Jukka Tammi.

Nenäliinoille voi olla tarvetta, kun koskettavissa videoissa matkataan Boliviaan tutustumaan lapsityöläisten arkeen Ylen uutisankkuri Piia Pasasen mukana.

Musiikin ystäville tässä show’ssa esiintyvät: Isac Elliot, Mikael Gabriel, Pete Parkkonen, Suvi Teräsniska ja Happoradio.

Koko perhettä viihdyttää Jarkko Tammisen juontama Nenäshow. Hulvattomissa sketseissä nähdään julkkiksia Ransu-koirasta Mikko Leppilampeen. Musiikilla liikuttavat muun muassa Isac Elliot ja Pete Parkkonen.

Gaalashow: Koskettavia tarinoita ja sketsejä

Kutkuttava kattaus gaalan kimallusta, koskettavia videoita ja tähtiartisteja nähdään kello 21 alkaen. Juontajana Sanna Stellan.

Gaalashow'ssa nähdään videoita maailman suurimmalta pakolaisleiriltä Ugandasta. Koskettavia videoita varten kannattaa kaivaa esiin lisää nenäliinoja.

Hyväntekeväisyyden lisäksi on jälleen luvassa rutkasti huumoria. Sketseissä nähdään muun muassa Elisabeth Rehn, Pekka Strang, Pilvi Hämäläinen ja Kioskin Gogi.

Musiikin ystäville tässä show’ssa esiintyvät: Samuli Edelmann, Janna, Petra ja Rajaton.

Sanna Stellanin juontama Gaalashow säväyttää. Näe Saara Aallon upea musikaalinumero ja naura Siskonpedin naisten huikealle sketsille. Tätä ohjelmaa et katso ilman nenäliinoja.

Kakkashow – herkkähipiäiset piiloon

Nenäpäivä suosittelee herkkähermoiset sulkemaan silmät ja korvat kello 22.30 lähtien, sillä luvassa on YleX:n Jenni Poikeluksen ja Alma Hätösen sekä Arman Alizadin vetämä Kakkashow.

Erikoisessa kombossa on luvassa kaikkea suorasta puheesta rankkoihin videoihin ja musavetoihin. Sketseistä vastaa muun muassa Justimus.

Musiikin ystäville tässä show’ssa esiintyvät: Aleksanteri Hakaniemi, Sonny, Samuli Edelmann, Töölön Ketterä, Raja ja Kalevauva.fi.

Herkkähermoisten kannattaa sulkea telkkari, kun ruudun valtaa Kakkashow Arman Alizadin sekä YleX:n Jenni Poikeluksen ja Alma Hätösen vetämänä. Mukana myös Töölön Ketterä, Aleksanteri Hakoniemi jne.

+

Kestääkö kunto? Radiossa YleX:n 36 tunnin Naurumaraton-lähetys

Kannattaa myös virittää radion nupit kaakkoon. YleX:n Aamun Viki ja Köpi aloittivat Naurumaraton-lähetyksen jo torstaina, ja yrittävät juontaa täydet 36 tuntia. Sen, missä kunnossa juontajat mahtavat olla perjantaina suorassa radiolähetyksessä, voi nähdä ja kuulla tästä.

Radiossa toivekonsertti ja glitteriä bilehengessä:

Radio Suomen Puhelinlangat laulaa –toivekonsertti on perjantaina kello 18-21 Olga Ketosen ja Juha-Pekka Taskisen juontamana. Heti tämän jälkeen kurkistetaan kello 21-23 Nenäpäiväshow'n kulisseihin Nenäjatkoilla. Luvassa on yllätyksiä ja glitteriä bilehengessä. Juontajina Jyrki Hakanen ja Kalle Talonen – mukana myös Anna Sirén sekä Katri Rauska. Yle Puheella kuullaan klo 18-22 parhaita paloja maanantaisesta Ali24-Nenäpäivä-show'sta.

Jalkaudu Nenätapahtumiin

Ennen illan neljän gaalan putkea kannattaa myös liikkua ja puuhastella – tekemistä riittää ympäri maan. Hämeenlinnassa voi esimerkiksi kiipeillä Kiipeilykeskus Hänkillä, Turun sukkatempaukseen voi osallistua kauppatorilla ja Helsingissä esimerkiksi on luvassa After Work Disco. Katso Nenätapahtumat tästä (siirryt toiseen palveluun).

Virittäydy tunnelmaan Siskonpedin kanssa: Ja'camaan

Nenäpäivässä on kyse hyväntekeväisyydestä ja huumorista. Ennen perjantai-illan neljän gaalan putkea voikin virittäytyä jo letkeään tunnelmaan Siskonpedin poskettomalla musiikkivideolla – eikun kaikki mukaan Ja'camaan!

Bonustärppi:

Kannattaa kuunnella kunnolla, sillä lahjoituspuheluihin ovat vastaamassa tunnetut suomalaiset. Mukana muun muassa Pirkka-Pekka Petelius, Lauri Kivinen, Jussi Vatanen, Sohvaperunoiden Jari, Outi Mäenpää, Susanna Laine, Brother Christmas, Veronica Verho, Kioskin Gogi Mavromichalis ja Prinssi Jusuf.

Lahjoittaa voit vaikka tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Nenäpäivä kerää varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen.

Nenäpäivän järjestää Nenäpäivä-säätiö, jonka toiminnassa on mukana yhdeksän järjestöä: Suomen UNICEF, Suomen Punainen Risti, Kirkon Ulkomaanapu, Fida International, Pelastakaa Lapset, Plan International Suomi, Solidaarisuus, Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus (SASK) ja Suomen Lähetysseura. Yleisradio tukee Nenäpäivä-kampanjaa ohjelmatoiminnallaan ja vastaa ohjelmatoimintansa kuluista.

Juttua muokattu klo 12.35: Lisätty Radio Suomen ja Yle Puheen Nenäpäivä-ohjelma.

Lue myös:

Kymmenen tarinaa Bidi Bidin pakolaisleiriltä Ugandasta – ”Vierailu pakolaisleirin terveysasemalla avasi silmät todellisuuteen”

Mikko Kekäläinen tapasi toipuvia lapsisotilaita Ugandassa: "He joutuivat tappamaan sukulaisiaan ja ystäviään"