Joko länsimetron kyytiin vihdoin pääsee? Yle seuraa tiedotustilaisuutta suorana kello 9

Tiedotustilaisuudesta odotetaan tietoa siitä, minä päivänä länsimetron liikenne viimein alkaa.

Länsimetro
Länsimetron aloituspäivä selviää perjantaina
Länsimetron aloituspäivä selviää perjantaina

Helsingin seudun liikenne HSL sekä Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL ovat luvanneet kertoa tänään lisätietoa pitkään odotetun länsimetron matkustajaliikenteen aloituksesta.

Tiedotustilaisuus Espoon Matinkylässä alkaa perjantaiaamuna kello yhdeksältä. Paikalla on edustajia HSL:stä, HKL:stä, Länsimetro-yhtiöstä ja Espoon kaupungilta.

Tilaisuudesta odotetaan tietoa etenkin siitä, minä päivänä länsimetron liikenne vihdoin alkaa.

Yle Uutiset kertoo tiedotustilaisuuden annista välittömästi nettisivuillaan. Tilaisuutta voi seurata myös suorana – sekä tämän jutun kuvaa klikkaamalla että Yle Areenasta.

Länsimetro jatkaa metroliikennettä Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään. HKL tiedotti tiistaina, että metron kolmas onnistunut koeajopäivä on nyt takana ja näin ollen molemmat sen asettamat liikenteen alkamisen laatukriteerit on saavutettu.

HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi lupasi tuolloin, että päätös matkustajaliikenteen aloittamisesta voidaan tehdä pian.

Länsimetron piti alun perin aloittaa liikennöinti vuosi sitten elokuussa. Sittemmin aloitusta on lykätty useaan otteeseen. Lue lisää myöhästymisen syistä esimerkiksi tästä jutusta: Riita maan alla – näin länsimetron avaus tyrittiin.

Aiempia Ylen länsimetroaiheisia juttuja tällä sivulla.