Hyppää sisältöön

Axl Smithin tuomio pysyi ennallaan hovioikeudessa

Käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa Smithin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen muun muassa seksikumppaniensa salakuvaamisesta. Syyttäjä vaati kovempaa tuomiota.

Axl Smith Helsingin käräjäoikeudessa tammikuussa. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan juontaja Axl Smithin muun muassa salakatselusta saaman käräjäoikeuden tuomion. Hovioikeus antoi tuomionsa asiassa tänään perjantaina.

Käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa Smithin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen muun muassa seksikumppaniensa salakuvaamisesta. Smith sai tuomion 30 salakatselusta, kahdesta yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä ja neljästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjä valitti hoviin käräjäoikeuden tuomiosta. Syyttäjä vaati hovissa samaa kuin käräjilläkin eli puolentoista vuoden ehdollista vankeutta ja sataa päiväsakkoa.

Smith itse vastusti tuomion koventamista.

Hovioikeus käsitteli juttua suljetuin ovin. Pääkäsittelyssä Smithiä kuultiin puhelimitse.

Hovioikeus ei pitänyt julkisuutta lieventävänä seikkana

Käräjäoikeus kohtuullisti aikoinaan Smithin tuomiota syyttäjän vaatimasta, koska oikeus katsoi hänelle jo aiheutuneen teoista poikkeuksellisen raskaita seuraamuksia. Smith muun muassa menetti työpaikkansa ja joutui voimakkaan negatiivisen julkisuuden kohteeksi.

Toisin kuin käräjäoikeus, hovioikeus ei pitänyt tapauksen saamaa julkisuutta ja sen seurauksia sellaisina seikkoina, joiden perusteella rangaistusta pitäisi lieventää.

Sen sijaan hovioikeus antoi käräjäoikeutta suuremman painoarvon Smithin omalle myötävaikutukselle rikosten selvittämisessä. Tämä oli hovioikeuden mielestä rangaistusta lieventävä seikka.

Hovioikeudessa kyse vain rangaistuksen pituudesta

Käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa Smithin myös maksamaan uhreilleen korvauksia 100 000 euroa ja korvaamaan oikeudenkäyntikuluja 50 000 euroa.

Uhreja oli yhteensä 29, ja he olivat nuoria naisia. He eivät valittaneet hovioikeuteen.

.
.