1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lasten- ja nuortenkirjallisuus

Onnimanni-palkinto Lastenkirjahylly-blogia pitävälle kirjallisuuden tutkijalle

Lastenkirjainstituutin tunnustus annettiin tutkija ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttuselle kotimaisen lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimuksen edistämisestä.

lasten- ja nuortenkirjallisuus
Päivi Heikkilä-Halttunen
Jaana Lindfors / Foto-Hellas

Lastenkirjainstituutin Onnimanni-palkinnon saa vuonna 2017 tutkija ja kriitikko Päivi Heikkilä-Halttunen. Palkintotiedotteen mukaan filosofian tohtori Päivi Heikkilä-Halttunen palkitaan toiminnastaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkijana, kriitikkona ja kouluttajana.

Palkintoraadin mukaan Heikkilä-Halttunen on edistänyt kotimaista lasten- ja nuortenkirjallisuuden tutkimusta merkittävällä tavalla niin kirjoittajana kuin artikkelikokoelmien toimittajanakin. Hän on onnistunut toiminnallaan yhdistämään lasten- ja nuortenkirjallisuuden tieteellisen tutkimuksen ja käytännön kirjavinkit avuksi lapsia kasvattaville vanhemmille sekä kaikille lasten ja nuorten parissa työskenteleville.

Heikkilä-Halttunen on pitänyt vuodesta 2009 alkaen Lastenkirjahylly-blogia, jossa hän esittelee monipuolisesti uusia lasten- ja nuortenkirjoja ja nostaa esille vanhempia kirjoja, jotka ovat tavalla tai toisella ajankohtaisia. Hän on kirjoittanut lastenkirja-arvioita myös eri lehtiin. Kirjoittamansa Lue lapselle -teoksen pohjalta Heikkilä-Halttunen on kiertänyt eri puolilla Suomea puhumassa varhaisen perhelukemisen merkityksestä.

Onnimanni-palkinto on jaettu vuodesta 1993 lähtien lasten- ja nuortenkirjallisuutta tai sen asemaa ja merkitystä edistävästä teosta tai toiminnasta.

Lue seuraavaksi