1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. murha

Poliisi tutkii Kangasalan tulipaloa nyt kahtena murhana – vakavasti loukkaantunut nainen menehtyi vammoihinsa

Pelastuslaitos sai hälytyksen omakotitalon tulipalosta yhdentoista aikaan torstai-iltana.

Kangasalan tulipalossa tuhoutunut omakotitalo Kuva: Jani Aarnio / Yle

Kangasalan Vatialassa torstain ja perjantain välisenä yönä riehuneessa tulipalossa sai surmansa talossa asunut, vuonna 1954 syntynyt mies. Talossa asunut vuonna 1934 syntynyt nainen loukkaantui palossa vakavasti ja kuoli myöhemmin vammoihinsa. Poliisi tutkii nyt tapahtunutta epäiltyinä kahtena murhana.

Poliisin mukaan palopaikan läheisyydessä sijaitsevan rivitalon pihalla on ollut pysäköitynä sininen Nissan Almera henkilöauto, jonka on nähty poistuvan paikalta palon syttymisen aikoihin. Auton etupuskuri on rikki ja takapuskurin kuljettajan puoleinen kulma on ollut teipattuna kiinni autoon ns. jesarilla.

Poliisi on myöhemmin aamuyöllä ottanut kiinni vuonna -88 syntyneen henkilön, jolla on yhteys sekä talossa asuneisiin ihmisiin että autoon. Hän on tällä hetkellä kiinniotettuna.

Tulipaloa tutkitaan murhana ja murhanyrityksenä, sillä tekotapa oli rikoskomisario Jari Kinnusen mukaan raaka ja julma. Kinnunen ei kommentoi tarkemmin sitä, kuinka tulipalo olisi mahdollisesti sytytetty tai onko poliisilla epäilyjä useammasta tekijästä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kangasalle hieman iltayhdentoista jälkeen. Sammutustyöt jatkuivat läpi yön. Omakotitalo ja pihalla olleet kaksi autoa ja asuntovaunu vaurioituivat pahasti. Poliisi jatkaa teknistä ja taktista tutkintaa.

Juttua on täydennetty klo 15.22, kun poliisi tiedotti palossa loukkaantuneen menehtymisestä.