Porin uuden tornitalon rakentaminen alkaa näillä näkymin ensi kesänä

Rakennuttaja pääsee aloittamaan Porin viidennen kaupunginosan reunalle nousevan tornitalon suunnittelun vasta nyt, kun valitukset kaatuivat korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

tornitalot
Porin tornitalo Pori kerrostalo
Porin ensimmäinen tornitalo valmistui noin kaksi vuotta sitte. Se on lähellä uutta tornitaloa, Isolinnankadun ja Mikonkadun kulmauksessa.Juho Karihuhta / Yle

Suojellun, viidennen kaupunginosan rajan tuntumaan nousee Porin toinen tornitalo. Tornitalon suunnitelmat pääsevät nyt toden teolla vauhtiin, kun valitusprosessi on takana.

– Tieto tuli niin äkkiä, että alamme nyt heti suunnitella taloa. Tähän mennessä olemme keskittyneet vain kaavaluonnosten tekemiseen, kertoo Hartelan varatoimitusjohtaja Timo Lundsten.

Käytännössä suunnitelmat on tarkoitus saada muutamassa kuukaudessa siihen pisteeseen, että tornitalon ennakkomarkkinointi voisi alkaa. Rakennustöihin päästään näillä näkymin heti kesän jälkeen.

Porin ensimmäisestä tornitalostakin on vielä muutama asunto myymättä. Lundsten ei pidä sitä ongelmana markkinoinnin kannalta.

– Asuntoja on myymättä enää kolme ja niistäkin yksi on varattu. Asunnot ovat vähän isompia erikoisasuntoja, joten eivät talot siinä mielessä kilpaile keskenään.

Uusi tornitalo rakennetaan Itätullinkadun ja Mikonkadun väliselle alueelle. Siihen tulee 16 kerrosta.