Metsäteollisuudessa on päästy sopuun työehdoista – alalle kaksivuotinen sopimus

Pitkään jatkuneet neuvottelut ovat päättyneet työrauhaan samalla kun työntekijöiden työtaistelutoimet perutaan.

työehtosopimukset
Materiaalikone lastaa koivua UPM:n Kymin Sellutehtaalla.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ovat päässeet sopuun paperiteollisuuden työehtosopimuksesta.

Sopimus on kaksivuotinen ja alkaa heti ensi viikosta.

Sopimuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan paperiteollisuuden palkat nousevat ensimmäisenä vuonna 1,8 prosenttia alan keskipalkasta ja seuraavana vuonna 1,7 prosenttia.

Sopimus vaatii vielä työnantajien Metsäteollisuuden ja työntekijöiden Paperiliiton hallitusten siunaukset. Niiden odotetaan hyväksyvän sopimus ensi viikolla.

Palkankorotukset ovat yhteensä ensimmäisenä sopimusvuonna 32 senttiä ja sitä seuraavana 30 senttiä. Korotuksissa on mukana kaikille annettava yleiskorotus ja paikallisesti sovittava erä.

Metsäteollisuuden vanha työehtosopimus ennätti jo umpeutua. Paperiliitto peruu alalle julistetun ylityökiellon.

Tehtaille voi tulla lisää ulkopuolisia työntekijöitä

Sopimuksessa lisätään paikallista sopimista. STT:n tietojen mukaan tehtailla voi käyttää ulkopuolista työvoimaa varastohommissa sekä lastaus- ja purkutöissä. Työnantajat ovat vaatineet mahdollisuuksia ulkopuolisen työvoiman käytön lisäämiseen, jotta tehtaiden toimintaa voisi tehostaa.

Ulkopuolisia työntekijöitä on ollut mukana jo nyt muun muassa siivoamassa tehtaita.

Uudessa sopimuksessa juhlapyhien korvauksia ja kertyviä vapaita muutetaan osassa tuotantoa. Pykälällä työnantajalle tarjoutuu mahdollisuus kasvattaa tuotantoa ja teettää lisätyötä tehtailla, jotka ovat oleet juhlapyhien ajan kiinni korkeiden kustannusten takia.

– Muutokset työehtosopimukseen mahdollistavat yrityksissä tuottavuuden parantamisen paikallisella sopimisella, työnantajien sopimusneuvottelija Nina Pärssinen kommentoi sopua.

Teollisuus: Paikallinen osuus korotuksista yli puolet

Työnantajien laskelmien mukaan sopimus nostaa alan kustannuksia vähemmän kuin palkat nousevat keskimäärin. Arvion mukaan sopimuksen kustannus työnantajalla on keskimäärin 1,5 prosenttia enemmän kuin nyt vuodessa.

Heidän mukaan paikallisesti sovittavan osuus korotuksista on reippaasti yli puolet eli noin 60 prosenttia kokonaisuudesta.

Työntekijät ovat tyytyväisiä sopimukseen. He kertovat tarkemmin sopimuksen yksityiskohdista ensi viikon liiton hallituksen kokouksen jälkeen.

Sopimus koskee noin 10 000 työntekijää.