RoPSin uusi päävalmentaja on Toni Koskela: "Tullaan näkemään enemmän palloa kontrolloiva joukkue"

RoPSin päävalmentajan pestiin tuli kymmeniä hakemuksia myös ulkomailta. Haussa oli nuori, nouseva ja kunnianhimoinen valmentaja. Paikka vapautui Juha Malisen siirryttyä nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi.

Rovaniemen Palloseura
Toni Koskela
RoPSin päävalmentaja Toni KoskelaRovaniemen Palloseura

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen uusi päävalmentaja on 34-vuotias entinen jalkapalloilija Toni Koskela.

Seura on tehnyt Koskelan kanssa suoraan kolmivuotisen sopimuksen. Uusi päävalmentaja on työskennellyt viime vuodet HJK:n nuorten pelaajien kanssa.

RoPSin pelitapaan valmentajavaihdos on tuomassa uusia tuulia.

– Pelillisesti varmasti tullaan näkemään vähän enemmän palloa kontrolloiva tai ainakin siihen pyrkivä joukkue, ja se on varmaasti suurin muutos, Toni Koskela toteaa.

Koskela ottaa haltuunsa joukkueen, joka edellisen päävalmentaja Juha Malisen mukaan on hyvässä kunnossa. Olosuhteet ovat hyvät ja raha-asiat kunnossa. Valmennettava on nyt joukkue, jonka tuulinen menneisyys on valmentajalle tuttu.

– Niin kauan kun muistan, RoPS on ollut joukkue, joka nousee ja tippuu – tietynlaista turbulenssia on ollut koko ajan. Tietyllä tavalla jokin taso on nyt vakiintunut tässä.

Erityisesti RoPSin viime vuosien aggressiivisuus ja energia miellyttävät uutta päävalmentajaa.

Ura katkesi vammoihin jo 26-vuotiaana

Koskela on entinen pääsarjatason keskikenttäpelaaja, joka on ehtinyt edustaa Veikkausliigassa esimerkiksi Jokereita ja KooTeePeetä yhteensä liki sadan ottelun verran. Ulkomailla Koskela on pelannut muun muassa Norjassa pääsarjajoukkue Molden paidassa.

Toni Koskelan oma pelaajaura päättyi kuitenkin jo 26-vuotiaana vammojen takia. Sittemmin Koskela on keskittynyt valmentamiseen.

RoPSin päävalmentjaan pestiin tuli kymmeniä hakemuksia myös ulkomailta. Haussa oli nuori, nouseva ja kunnianhimoinen valmentaja. Paikka vapautui Juha Malisen siirryttyä nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi.

RoPSin päävalmentaja Toni Koskela
Pia Tuukkanen / Yle