Sininen tulevaisuus ei ole vielä puolue, mutta erimielisyys piireistä syntyi jo

Vaasan vaalipiirissä on herännyt erimielisyys siitä, kuinka monta piirijärjestöä alueella voi olla. Keski-Pohjanmaa haluaisi omansa, mutta johto on kaavaillut alueelle vain yhtä piiriä.

Sininen tulevaisuus
sininen tulevaisuus -logo paperilla
Jarno Kuusinen / AOP

Sininen tulevaisuus aikoo perustaa Vaasan vaalipiiriin vain yhden piirijärjestön, sanoo Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.

Entinen perussuomalainen ja Sinisen tulevaisuuden kannattajakortteja kerännyt Alpo Ylitalo Kokkolasta haluaisi Keski-Pohjanmaalle oman piirijärjestön. Hän on tyrmistynyt siitä, että päätös Vaasan vaalipiirin kokoisesta piirijärjestöstä on tehty kuulematta maakuntia.

Eteläpohjalaiset eivät tue keskipohjalaisten tavoitteita, eivätkä täkäläiset tue eteläpohjalaisten toiveita

Alpo Ylitalo

Alpo Ylitalon mielestä Keski-Pohjanmaa tarvitsee ehdottomasti oman piirinsä.

– Me olemme niin erilaisia ihmisiä jo luonteeltakin. Eteläpohjalaiset eivät tue keskipohjalaisten tavoitteita, eivätkä täkäläiset tue eteläpohjalaisten toiveita.

Simon Elon mukaan häneen ei ole oltu yhteydessä piirin perustamisesta Keski-Pohjanmaalle ja aiemmin on pohjalaisten kanssa sovittu Vaasan vaalipiirin kokoisesta piirijärjestöstä. Esimerkiksi vimpeliläinen kansanedustaja Reijo Hongisto on yhden Vaasan vaalipiirin kokoisen piirijärjestön kannalla.

Alpo Ylitalo.
Alpo Ylitalo.Juha Kemppainen / Yle

Alpo Ylitalon mukaan Sinisellä tulevaisuudella on Keski-Pohjanmaalla kymmeniä kannattajia. Kannattajakortteja kerättiin sata ympäri maakuntaa, pääosin Kokkolasta.

Kannattajakortin täyttäneiltä kysyttiin, liittyisivätkö he myös puolueen jäseniksi.

– Suurin osa sanoi, että kun puolue on rekisteröity, mitään estettä jäsenyydelle ei ole, Ylitalo kertoo.

Alpo Ylitalo laittaa toiveensa Sinisen tulevaisuuden puoluekokoukseen, jota on Ylitalon mukaan suunniteltu pidettäväksi joulukuussa. Hän toivoo, että Keski-Pohjanmaa voisi siellä vielä neuvotella omasta vaalipiiristä.

Puolueeksi pyrkivä Sininen tulevaisuus -yhdistys toimitti 5000 kannattajakorttia oikeusministeriöön kuukausi sitten. Ne tarvitaan, jotta ryhmä voi rekisteröityä puolueeksi.