Hyppää sisältöön

Teollisuushallissa raju tulipalo Siikalatvan Rantsilassa – sammutustyöt jatkuivat läpi yön

Ruokatehtaan iso teollisuushalli tuhoutui tulipalossa Siikalatvalla Pohjois-Pohjanmaalla.

Näkymä nelostieltä palopaikalle klo 21.15. Kuva: Jarmo Rajaniemi

Kylmänen Food Oy:n teollisuushalli paloi Siikalatvan Rantsilassa Pohjois-Pohjanmaalla.

Päivystävä palomestari Jouni Pummila kertoi yöllä, että paloa on sammuttamassa noin 60 henkinen pelastuskomppania. Paikalla oli tuolloin seitsemän sammutusyksikköä ja viisi säiliöautoa sekä erikoiskalustoa.

– Pitkä yö on tulossa.

Paloa sammutettiin rakennuksen ulkopuolelta, koska palon voimakkuuden vuoksi sammuttaminen rakennuksen sisältä oli mahdotonta. Pummilan mukaan palavassa rakennuksessa on ammoniakkisäiliö, ja vaarana oli, että säiliö repeää.

– En osaa sanoa, mikä on koviten aiheuttanut paloa. Ammoniakki ei kuitenkaan ole se suurin syy. Tämä palo ei ole ammoniakista johtuvaa eikä tulipalon suurin voima ole siitä syntynyt.

Pummila kertoi, että lähellä olevat rakennukset eivät missään vaiheessa ole olleet vaarassa.

Alueelle annettiin illalla vaaratiedote palosta leviävän savun vuoksi. Vaaratiedote saatiin kuitenkin purettua puolen yön aikaan.

Palon syttyessä rakennuksen sisällä oli viisi työntekijää. Pummila kertoi, että osa työntekijöistä lähti palon sattuessa heti ulos. Yksi työntekijä pääsi muita myöhemmin poistumaan rakennuksesta, mutta omin voimin.

– Hänet on kuljetettu keskussairaalaan tarkastettavaksi. Vakavia loukkaantumisia ei palosta ole aiheutunut.

Tulipalo oli rakennuksen osastossa, joka on noin 6 000 neliön kokoinen. Sammuttamista vaikeutti Pummilan mukaan se, että palo eteni hallin yläpohjan rakenteissa.

Kuvaaja Paulus Markkula kävi kuvaamassa yöllä tilannetta. Hän ei nähnyt tilannetta juurikaan, mutta yöllä kahden aikaan paikalla oli palomiehiä.

– Savua oli ainakin silloin erittäin paljon. Sen mitä näin, rakennusta oli palanut paljon. Rakennusta ei enää hirveästi ollut.

Aineellisista vahingoista ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta niiden odotetaan olevan mittavia. Myöskään palon syttymissyy ei ole tiedossa.

Kylmäsen tärkeimmät tuoteryhmät ovat kokolihatuotteet, säilykkeet, einekset ja tuore liha._**

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Oletko paikalla, lähetä kuva yle.uutiset@yle.fi

.
.