Herätys: Suomi EU-rahaston suurimpia hyötyjiä, sarvikuonojen suojelu on kuin sotilasoperaatio ja sateita luvassa

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Sarvikuono
Kim Ludbrook / EPA

Tuhat sarvikuonoa tapetaan vuosittain

Etelä-Afrikassa on maailman suurin sarvikuonokanta, mutta se hupenee uhkaavaan tahtiin salametsästyksen takia. Maan vajaasta 20 000 sarvikuonosta tapetaan vuosittain runsaat tuhat. Salametsästäjät jahtaavat sarvikuonoja niiden sarvien takia. Sarvesta maksetaan pimeillä markkinoilla noin 55 000 euroa kilolta. Ostajat löytyvät Aasiasta.

180 astetta: "60-luvulla minulle sanottiin, että olen liian vanha pitämään minihametta."

90-vuotias Aira Samulin sanoo, ettei hän koskaan arvioisi toista ihmistä ulkonäön perusteella. Hänen mielestään kaikkien pitäisi pukeutua juuri niin kuin he itse haluavat. Toisten ulkonäkö ja kuinka siitä saa tai ei saa keskustella nousi viikolla puheenaiheeksi Pirkko Arstilan kolumnin jälkeen. Kolumnissaan Arstila arvosteli kassajonossa seisseen nuoren naisen pukeutumista ja ulkonäköä.

Aira Samulin
Yle Uutisgrafiikka

Suomi on kärkihyötyjä EU:n globalisaatiorahastossa

Suomi vastustaa EU:ssa vastuun jakamista eli muiden auttamista. Suomi on kuitenkin kärkipäässä, kun lasketaan mitkä maat ovat vuosina hyötyneet eniten EU:n globalisaatiorahastosta. Apua on tarvittu Nokialta ja Microsoftilta irtisanottujen työllistämiseen.

Lauri Närhi
Lauri NärhiJari Kovalainen / Yle

Lauantai on sateinen

Aamun aikana etelästä saapuu sadealue. Päivällä sateet painottuvat maan etelä- ja keskiosaan. Illan ja yön aikana sateet liikkuvat pohjoisemmaksi ja muuttuvat lumisemmiksi.

Tarkemmat säätiedot löytää osoitteesta yle.fi/saa.

Päivän sääkartta lauantaille 11. marraskuuta.
Päivän sääkartta lauantaille 11. marraskuuta. Yle