KSML: Stora Enso ja UPM tekivät sovintotarjouksen metsänomistajille puukartellijupakassa

Metsäyhtiöt antoivat sovintotarjouksen, jottei juttu menisi hovioikeuteen asti.

kartellit
Metsätyökone nostelee kaadettuja puita.
Yle

Stora Enso ja UPM-Kymmene ovat tehneet sovintotarjouksen yksityisille maanomistajille puukartellijupakassa, kertoo Keskisuomalainen.

Aiemmin sovintorjouksesta kertoi Maaseudun Tulevaisuus (siirryt toiseen palveluun).

Sovintotarjouksessa ehdotetaan, että jos kantajat luopuvat kanteistaan vuoden loppuun mennessä, eivätkä valita käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen, Stora Enso ja UPM-Kymmene eivät vaadi kantajilta oikeudenkäyntikulujensa korvaamista. Metsäliitto ei ole mukana ehdotuksessa.

Asiasta kertoi Keskisuomalaiselle nimettömänä pysyttelevä metsänomistaja, joka sai kirjeen sovintoehdotuksesta tällä viikolla.

Korvausvelvollisuus syntyi, kun käräjäoikeus katsoi, ettei näyttö riitä korvauksiin raakapuukartellijupakassa ja asian kantajat eli metsänomistajat, joutuivat oikeudenkäyntikulujen maksajiksi. Kantajia on yhteensä 486.

Puukartellijupakka alkoi, kun markkinaoikeus katsoi, että Stora Enso, UPM-Kymmene ja Metsäliitto olivat pitäneet raakapuun ostokartellia vuosina 1997-2004.

Metsähallituksen kanteen käsittelyä on jatkettu hovioikeudessa. Käsittely jatkuu tammikuun loppupuolelle.

Maaseudun Tulevaisuuden (siirryt toiseen palveluun) mukaan yksityiset maanomistajat pohtivat tarjousta ja osa on ehdottanut vastatarjouksen tekemistä.

Tarkennus 11.11.2017: Tarjouksesta kertoi jo aiemmin Maaseudun Tulevaisuus.