Putin ja Trump: Syyrian sotaa ei ratkaista sotilaallisesti

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julkistivat yhteisen lausunnon Syyriasta.

Vladimir Putin
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Apec-talouskokouksessa Vietnamissa.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat Apec-talouskokouksessa Vietnamissa.MICHAEL KLIMENTYEV / EPA-EFE

Venäjän ja Yhdysvaltojen presidentit ovat yhtä mieltä siitä, että Syyrian sotaa ei ratkaista sotilaallisesti. Poliittisen ratkaisun pitää syntyä Geneven rauhanneuvottelujen kautta, Putin ja Trump ilmoittavat Kremlin julkaisemassa lausunnossa.

Presidentit ovat sopineet yhteisten viestintäkanavien perustamisesta, jotta aseellisilta yhteenotoilta vältyttäisiin, uutistoimisto Tass kertoo. Yhdysvallat ja Venäjä tukevat Syyriassa eri osapuolia. Pelkona on ollut esimerkiksi se, että maiden sotakoneet törmäävät tahattomasti Syyrian ilmatilassa.

Presidentit vakuuttavat, että Yhdysvallat ja Venäjä ovat sitoutuneita Syyrian itsemääräämisoikeuteen ja alueelliseen koskemattomuuteen. Johtajat keskustelivat lyhyesti Apec-talouskokouksessa Vietnamissa. Heillä ei ole ollut kokouksessa virallista tapaamista.

Lähteet: Tass, Reuters