Hyppää sisältöön

Turkki: Naurettavaa väittää, että uskonoppineen kaappauksesta neuvoteltiin Michael Flynnin kanssa

Sanomalehti Wall Street Journal kertoi perjantaina, että Turkki olisi tarjonnut Flynnille jopa 15 miljoonaa euroa Fethullah Gülenin luovuttamisesta.

Fethullah Gülen Kuva: Selahattin Sevi / EPA

Turkki on kutsunut naurettaviksi ja perusteettomiksi tietoja, joiden mukaan maa olisi keskustellut presidentti Donald Trumpin entisen neuvonantajan Michael Flynnin kanssa uskonoppinut Fethullah Gülenin luovuttamisesta laittomasti Turkkiin.

Sanomalehti Wall Street Journal kertoi perjantaina, että erikoissyyttäjä Robert Mueller tutkii väitettyä kaappaussuunnitelmaa. Lehden mukaan Turkki olisi tarjonnut Flynnille ja hänen pojalleen Michael Flynn Jr:lle jopa 15 miljoonaa dollaria Gülenin luovuttamisesta Turkkiin.

Turkin suurlähetystö kiisti laittoman suunnitelman mutta vaati jälleen Yhdysvalloissa asuvan Gülenin luovuttamista Turkkiin. Maan viranomaisten mukaan Fethullah Gülenin liike oli vuoden 2016 heinäkuun vallankaappausyrityksen takana.

Myös Flynnin asianajajat ovat kiistäneet lehden tiedot.

Jo aiemmin yhdysvaltalaismediassa on kerrottu, että erikoistutkija Muellerilla olisi riittävästi todisteita Michael Flynnin syyttämiseksi ainakin rahanpesusta ja valehtelusta kuulustelijoille.

Muellerin tehtävänä on selvittää, tekikö Trumpin vaalikampanjaväki yhteistyötä Venäjän kanssa.

Lue myös: