1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. puukotus

Isänsä puukottama kolmevuotias lapsi kuoli Porvoossa

Poliisipartio sai järkyttävän tehtävän Porvoon keskustassa tänä aamuna. Lapsi kuoli vammoihinsa sairaalassa.

Kuva: Petteri Juuti / Yle

Itä-Uudenmaan poliisi sai aamulla noin kello kahdeksan aikaan tehtävän Porvoon keskustaan, missä ilmoituksen mukaan Porvoon Lyseon leikkipuistossa oli tapahtunut väkivallanteko.

Tapahtumat saivat alkunsa noin viisi minuuttia aiemmin, kun isä oli hakenut lapsen luvatta kotoa ja vienyt hänet läheiseen Lyseon leikkipuistoon. Siellä isä oli alkanut toistaiseksi tuntemattomasta syystä pahoinpidellä lasta, kerrotaan poliisin tiedotteessa.

Itä-Uudenmaan poliisin komisarion Jyri Hiltusen mukaan poliisi epäilee, että lasta on puukotettu.

– Isä on epäilty, Hiltunen sanoo.

Poliisipartio oli tapahtumapaikalla kello 8.05. Poliisi sai keskeytettyä väkivallanteon käyttämällä tarvittavia voimakeinoja. Epäilty tekijä on nyt poliisin hallussa.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka.

Kolmevuotias uhri toimitettiin helikopterilla sairaalaan. Hän kuoli siellä vammoihinsa.

Väkivallantekoa tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa nyt henkirikoksena.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa epäillyn tekijän sekä silminnäkijöiden kuulusteluilla, heti kun se on mahdollista.

Tapahtumapaikalla oli useita silminnäkijöitä. Itä-Uudenmaan sosiaalipäivystys on tarjonnut kriisiapua tapahtumapaikalla. Lisäksi kriisiapua saa puhelimitse numerosta 040 517 4194. Myös läheisten koulujen oppilaille ja henkilöstölle tarjotaan keskusteluapua.

Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula esittää syvän osanottonsa kaupungin nettisivulla. (siirryt toiseen palveluun)

Otsikkoa ja ingressiä täydennetty 13.11.2017 kello 10.56.
Juttua täydennetty 13.11.2017 kello 10.59.