Ruissalon vesibussilla yhteensä 30 000 matkaa – matkailu jatkuu todennäköisesti ensi kesänä

Parhaimpana päivänä elokuussa matkustajia oli yli 700.

vesibussit (vesikulkuneuvot)
Föli-vesisbussi

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen Fölin viime kesän vesibussikokeilussa tehtiin yhteensä 30 000 matkaa. Kokeilun järjestelyt sujuivat hyvin ja matkustajat olivat erittäin tyytyväisiä uuteen palveluun, kerrotaan Turun kaupungin tiedotteessa.

Vesibussi liikennöi kesällä joka päivä Martinsillan ja Ruissalon Kansanpuiston välillä pysähtyen Forum Marinumilla ja Ruissalon Telakalla. Lähtöjä kertyi päivittäin seitsemän.

Parhaimpana päivänä elokuussa matkustajia oli yli 700 päivässä. Keskimäärin vesibussin kyydissä oli lähes 400 matkustajaa päivässä.

Fölin vesibussiliikenne todennäköisesti jatkuu ensi kesänä

Vesibussikokeilu osoitti, että uudelle vesibussilinjalle on kysyntää ja asiakkaat pitävät siitä erityisen paljon. Puolueiden välisissä talousarvioneuvotteluissa Fölin vesibussiliikenteen vakinaistaminen on nostettu yhdeksi keskeiseksi kohdaksi.

Palveluun oltiin hyvin tyytyväisiä

Asiakaspalautetta kerättiin koko kesän ajan kahden eri palautekyselyn avulla. Vastauksia tuli yhteensä lähes 5 000. Vastaajista 85 prosenttia oli erittäin tai hyvin tyytyväisiä vesibussiin osana Föli-liikennettä. Myös pyörien maksuttomuutta kiiteltiin.

Alaotsikkoa on korjattu 13.11.2017 kello 13:36: Kyse oli yhdestä parhaasta päivästä, joilloin matkustajia oli yli 700. Aiemmin tekstissä luki, että parhaimpia päiviä olisi ollut monta.