Mies yritti murhata vaimonsa sytyttämällä tulipalon makuuhuoneeseen – 12 vuoden tuomio lieveni hieman

Itä-Suomen hovioikeus katsoo, että tulipalon sytyttäminen makuuhuoneessa oli tuhotyön yritys, mutta ei törkeä. Sen sijaan rikosnimike murhan yritys jäi hovioikeudessa voimaan.

murhayritykset
Suomen lain ensimmäinen osa ja puheenjohtajan nuija.
Arja Lento / Yle

Vaimonsa murhaa yrittäneen kouvolalaismiehen saama 12 vuoden vankeustuomio on lieventynyt hieman hovioikeudessa.

Mies tuomittiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa murhan yrityksestä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Itä-Suomen hovioikeus katsoi, että törkeän tuhotyön yrityksen tunnusmerkistö ei täyttynyt, vaan että oikea rikosnimike on tuhotyön yritys. Tällä perusteella hovioikeus lyhensi miehen saamaa tuomiota puolella vuodella. Näin ollen miehelle tuli rikoksista 11 vuoden ja kuuden kuukauden vankeustuomio.

Mies sytytti tulipalon kotinsa makuuhuoneeseen Kouvolan Eskolanmäessä marraskuussa 2015. Vaimo sai tulipalossa pahat palovammat. Myös perheen neljä lasta olivat tulipalon syttyessä talossa. Motiivina tekoon oikeus piti mustasukkaisuutta.

Mies tuomittiin kesällä 2016 Kymenlaakson käräjäoikeudessa 12 vuodeksi vankeuteen murhan yrityksestä ja törkeän tuhotyön yrityksestä. Mies halusi kohtuullistaa tuomiotaan valittamalla Itä-Suomen hovioikeuteen. Hovioikeus piti ennallaan murhan yrityksen rikosnimikkeen.