ICT-alan työehdoista ei vielä sopua – neuvottelut jatkuvat huomenna

Jos työehdoista ei päästä sopuun, uhkaa ICT-alaa työnseisaus, joka alkaa 27. marraskuuta.

Ammattiliitto Pro
Masto.
Toni Pitkänen / Yle

ICT-alaa uhkaavan lakon sovittelu on päättynyt tältä päivältä tuloksettomana. Kiistan sovittelu jatkuu huomenna tiistaina kello 16 alkaen, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle Twitterissä.

Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat Palta ovat neuvotelleet uudesta työehtosopimuksesta elokuusta asti. Alan työehtosopimus päättyi lokakuussa. Jos työehdoista ei päästä sopuun, uhkaa ICT-alaa työnseisaus, joka alkaa 27. marraskuuta ja päättyy 1. joulukuuta.

Pron mukaan työnseisaus koskisi noin 12 000:ta toimihenkilöä, asiantuntijaa ja esimiestä sekä vuokratyöntekijöitä. He työskentelevät muun muassa teleoperaattoreiden, puhelinyhtiöiden sekä verkonrakennus- ja ylläpitoyritysten palveluksessa.

Riidan taustalla on Pron ja Paltan näkemyserot vuokratyön ehdoista. Pron mukaan vuokratyövoimaa käytetään väärin, kun vakituista henkilökuntaa korvataan vuokratyöllä.

Paltan mukaan vuokratyön ja alihankinnan rajoittaminen lähinnä periaatteellisista syistä on kestämätöntä yritysten liiketoiminnan kannalta ja sopii huonosti nykypäivän asiakaslähtöiseen palvelutoimintaan.