Hovioikeuden tuomio jää voimaan aikuiskoulutusyhtiö Adultan korvausjutussa

Keväällä hovioikeus päätti, että konkurssiin joutuneen Adultan johtohenkilöt eivät olleet korvausvastuullisia. Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

vahingonkorvaus
valokyltti
Yle

Korkein oikeus ei myöntänyt valituslupaa konkurssiin menneen aikuiskoulutusyhtiö Adultan jutussa. Hovioikeuden keväinen päätös jäi näin voimaan.

Kanne koski konkurssiin joutuneen koulutusyhtiön johtoa. Adultan konkurssipesä vaati hovissa yli 32 miljoonan euron korvauksia entisiltä hallituksen jäseniltä ja entiseltä toimitusjohtajalta. Maaliskuussa 2017 tapausta käsitelleen hovioikeuden mukaan korvausvaatimukselle ei ollut perusteita.

Adulta oli aikuiskoulutusta järjestänyt, valtionosuusrahoitusta saanut yhtiö. Tarkastusten perusteella opetusministeriö päätti, että Adultan oli palautettava usean vuoden ajalta saamansa valtionosuudet kokonaisuudessaan takaisin valtiolle. Opetusministeriö vaati valtionosuuksia takaisin, koska se oli havainnut vakavia puutteita yhtiön oppisopimuskoulutuksessa.

Adulta ei pystynyt maksamaan takaisin usean vuoden valtionosuuksia, jotka korkein hallinto-oikeus määräsi sen palauttamaan. Yhtiö päätyi konkurssiin vuonna 2010.

Adultan konkurssipesän mielestä valtionosuuksien takaisinperintä oli ollut seurausta johdon huolimattomasta menettelystä. Konkurssipesä vaati yhtiön hallituksen jäseniltä ja toimitusjohtajalta miljoonakorvauksia.

Aiempia Adulta-aiheisia juttuja täällä.