Tehyn uusi puheenjohtaja on Millariikka Rytkönen

Rytkönen toimii tällä hetkellä Kätilöliiton puheenjohtajana.

Tehy
Millariikka Rytkönen
Millariikka RytkönenHeikki Saukkomaa / Lehtikuva

Terveydenhoitoalan ammattiliiton Tehyn uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Millariikka Rytkönen. Rytkönen valittiin puheenjohtajaksi 68 äänellä toisella äänestyskierroksella Tehyn valtuuston kokouksessa Helsingissä.

Tehyn puheenjohtajuutta tavoitteli toisella äänestyskierroksella Rytkösen lisäksi neljä ehdokasta. Muut ääniä saaneet olivat Marjut McLean (12 ääntä), Anna-Leena Brax (2 ääntä) ja Pipsa Allen (1 ääni). Neljäs ehdokas Kati Jetsu jäi toisessa äänestyksessä ilman ääniä.

Rytkönen, 42, on porvoolainen Kätilöliiton puheenjohtaja. Hän on tällä hetkellä työlomalla osastonhoitajan paikalta Porvoon sairaalasta. Koulutukseltaan Rytkönen on lähihoitaja, sairaanhoitaja ja kätilö (YAMK). Rytkönen on myös Porvoon SDP:läinen kaupunginvaltuutettu.

Rytkönen seuraa tehtävässään Tehyä vuodesta 2013 johtanutta Rauno Vesivaloa. Vesivalo ei ollut enää ehdolla puheenjohtajanvaalissa.

Rytkönen nousi julkisuuteen vuonna 2014, kun hän kampanjoi näkyvästi Porvoon sairaalan synnytysosaston lakkautusta vastaan. Sairaalan synnytykset saivatkin kaksi vuotta lisäaikaa. Porvoon synnytykset lakkautettiin vuoden 2016 lopussa.

Tehy edustaa 160 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista. Liittoon kuuluu muun muassa bioanalyytikoita, ensihoitajia, fysioterapeutteja, hammashoitajia ja kätilöitä.