Valtakunnansyyttäjä Nissinen istuu syytettyjen penkille – seuraa lähetystä KKO:sta klo 9.30 alkaen

Ylen oikeustoimittajat Päivi Happonen ja Ari Mölsä juontavat suoraa lähetystä oikeustalolta. Ylen hetki hetkeltä -seuranta alkaa klo 10.

Matti Nissinen
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen joutuu Korkeimman oikeuden eteen
Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen joutuu Korkeimman oikeuden eteen

Korkeimmassa oikeudessa tehdään tänään historiaa, kun Suomen ylin syyttäjä Matti Nissinen istuu syytettyjen penkille. Nissiselle vaaditaan sakkorangaistusta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Voit seurata tapahtumia tästä hetki hetkeltä -artikkelista klo 10 alkaen.

Syyttäjä katsoo Nissisen osallistuneen esteellisenä Itä-Suomen syyttäjänvirastossa ja valtakunnansyyttäjänvirastossa johtamiskoulutuksen hankintaan. Syyttäjälaitos on hankkinut johtamiskoulutusta Deep Lead -yhtiöltä, jonka yksi perustajista ja hallituksen puheenjohtaja on Matti Nissisen veli.

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen on myöntänyt syyllistyneensä tuottamukselliseen virkarikokseen, mutta hän on kiistänyt toimineensa tahallisesti.

Valtakunnansyyttäjä on ollut poissa julkisuudesta

Keskusrikospoliisi aloitti Nissisen virkarikostutkinnan tämän vuoden maaliskuussa. Nissinen totesi tuolloin Ylelle, että hän odottaa oikeuden voittavan. Nissistä ei ole julkisuudessa nähty virkarikostutkinnan aloittamisen jälkeen, eikä hän ole vastannut haastattelupyyntöihin.

Valtakunnansyyttäjä on velvoitettu tulemaan tänään Korkeimpaan oikeuteen kuultavaksi 600 euron uhkasakolla.

Nissisen asianajaja Jarkko Jaatela sanoi tiistai-iltana Ylelle, että Matti Nissinen on tulossa oikeuteen keskiviikkona.

*Lue lisää: *

Mitä se tarkoittaa, kun valtakunnan ylin syyttäjä saa syytteen? "On se kolaus, epäilemättä"

Valtakunnansyyttäjä puolustautuu: Kyse huolimattomuudesta – aktiivisuus ja innostus hämärsivät harkintaa

Valtakunnansyyttäjälle vaaditaan sakkoja virkavelvollisuuden rikkomisesta – myöntää syyllisyytensä, mutta ei tahallisuutta

Rikostutkinnan kohteeksi joutunut valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen Ylelle: Odotan, että oikeus voittaa

Keskusrikospoliisi aloittaa tutkinnan valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen epäillystä esteellisyydestä – Nissinen on hakenut virkavapautta