Jari Aarnio: Sitä materiaalia ei anneta, jolla voisin puolustautua

Tänään kuultavana oleva Aarnio kertaili vuolaasti huumepoliisin työtä.

Jari Aarnio
Jari Aarnio hovioikeuskäsittelyn alkamispäivänä Helsingin hovioikeudessa torstaina 14. syyskuuta 2017.
Jari Aarnio hovioikeuskäsittelyn alkamispäivänä Helsingin hovioikeudessa 14. syyskuuta 2017.Mikko Stig / Lehtikuva

Jari Aarnio totesi tänään hovioikeudessa, ettei häntä ole oikeusprosessin ja häntä koskevan tutkinnan aikana päästetty tarkastelemaan omaa työtään koskevaa materiaalia. Hänen mukaansa on mahdoton muistaa, onko hän vuosia sitten käyttänyt jotakin tiettyä puhelinta.

–  Koko prosessissa vieläkin, sitä materiaalia ei anneta, jolla voisin puolustautua.

Aarnion mukaan hän esimerkiksi pyysi oman virkapuhelimensa televalvontatietoja vuonna 2014, jotta olisi voinut haarukoida päiviä.

–  Ja sainko ne sitten 2015.

Aarnion kuuleminen hovioikeudessa alkoi tänään hänen avustajansa Riitta Leppiniemen kyselyllä. Aarnion kertoi vuolaasti työstään huumepoliisin päällikkönä ja yleisesti huumepoliisin työstä. Hän korosti muun muassa tietolähdetoiminnan salaisuutta ja sitä, että huumepoliisin päällikön työ on "kautta aikain" ollut hyvin operatiivista.

Hovioikeudessa Aarnion kuulemisessa aiheena ovat tänään Pasilan miehen puhelimet, joita käräjäoikeuden tuomion mukaan Aarnio käytti yhteydenpitoon rikoskumppaniensa kanssa.

Helsingin huumepoliisin entinen päällikkö Jari Aarnio tuomittiin käräjillä kymmenen vuoden vankeuteen muun muassa törkeistä huume- ja virkarikoksista. Aarnio vaatii hovissa kaikkien syytteidensä hylkäämistä.

Lue täältä kaikki Ylen uutiset Jari Aarniosta.