HS: Espoon valtuuston Seppo Huhtaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä – Huhta Ylelle: "Poliittista ajojahtia"

Helsingin Sanomien mukaan nykyistä Espoon sinisten puheenjohtajaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Huhta kiistää väitteet

seksuaalinen häirintä
Tuolloin perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta Espoon valtuuston kokouksessa länsimetron viivästymisestä 13. kesäkuuta 2016.
Tuolloin perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Seppo Huhta Espoon valtuuston kokouksessa 13. kesäkuuta 2016.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Espoon sinisten puheenjohtaja ja entinen uutisankkuri Seppo Huhta kiistää Yle Uutisille kaikki mediassa esitetyt häirintäsyytökset.

Huhta kommentoi mediakohua Yle Uutisille sanomalla olevansa täysin syytön ja että hänellä on puhdas omatunto asiassa. Huhta pohtii vievänsä mielestään härskit ja perusteettomat syytökset oikeuteen ja mahdollisesti Julkisen sanan neuvostoon.

– En ole ehdottanut kenellekään seksiä enkä myöskään ole koskenut kehenkään. Tämä on täysin pöyristyttävää. Näen, että tässä on taustalla perussuomalaiset ja joku muu joukko, joka tuskin tulee oikeuteen minua vastaan todistamaan.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi tänään, että espoolaista varavaltuutettua ja Espoon sinisten puheenjohtajaa Seppo Huhtaa epäillään seksuaalisesta häirinnästä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kilpi kommentoi Helsingin Sanomille seuraavaa:

”Meneillään on ilmeisesti viranomaisprosessi. Siksi en halua kommentoida asiaa. Asia etenee nyt omaa latuaan. Katsotaan ensin, mitä tästä selviää.”

HS:n mukaan Huhdan rasistiset puheet ja muu sopimaton käytös ovat olleet tapetilla aiemminkin. Asiaa ovat hoitaneet valtuuston puheenjohtajat ja työsuojelu.

Espoon valtuuston puheenjohtaja Jyrki Kasvi (vihr.) vahvistaa Helsingin Sanomille, että valtuustossa tapahtunutta seksuaalista häirintää on käsitelty neuvottelukunnan kokouksessa, ja että hänelle on tullut valtuutetuilta yhteydenottoja häirinnästä.

Kasvin mukaan on vaikea sanoa, mihin konkreettisiin toimenpiteisiin asian käsittely johtaa.

”Häirintä kuitenkin haittaa luottamustehtävän hoitamista. Kyse ei ole mistään väärinkäsityksistä, vaan selkeästä seksuaalisesta häirinnästä.” Kasvi toteaa Helsingin Sanomille.