Vuosikymmenien arvoitus ratkesi: Kuka käy 70 vuotta sitten hukkuneen pojan haudalla?

Sisar kummasteli, kun hänen 12-vuotiaana kuolleen veljensä haudalle ilmestyi säännöllisesti kukkia ja runoja.

ystävyys

Britanniassa on ratkennut vuosikymmenien arvoitus siitä, kuka jättää kukkia 12-vuotiaana kuolleen pojan haudalle, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC. (siirryt toiseen palveluun)

Karl Smith hukkui partioretkellä vuonna 1947. Hänen pikkusiskonsa Ann Kear huomasi, että joku jätti säännöllisesti kukkia ja runoja haudalle, joka sijaitsee lähellä Cheltenhamia.

Kear vetosi haudallavierailijaan, jotta tämä ottaisi häneen yhteyttä. Hän muun muassa jätti haudalle viestin, mutta jäi pitkään vastausta vaille.

Nyt arvoitus on kuitenkin viimein osittain ratkennut BBC:n avustuksella. BBC sai selville, että kukat on jättänyt Ronald Seymour-Westborough, joka on nykyisin 84-vuotias. Hän kertoo olleensa Smithin läheisin ystävä ja löytäneensä tämän ruumiin.

Seymour-Westborough sanoo, ettei hän tiennyt siskon etsivän häntä, eikä edes sitä, että Smithillä oli sisko. Hän luuli olevansa ainoa, joka muistaa vainajaa.

Kear on tyytyväinen siihen, että osa arvoituksesta ratkesi. Tiedossa ei kuitenkaan ole, kuka on jättänyt runot, BBC kertoo.