Teollisuusneuvos jätti yli sadan tuhannen euron pääomatulot ilmoittamatta – saa sittenkin syytteen törkeästä veropetoksesta

Ilmoittamatta jättämisellä teollisuusneuvos Keijo Kopra olisi välttänyt noin 25 000 euron verot.

Teollisuusneuvos
Veropäätös
Henrietta Hassinen / Yle

Lahden seudulla teollisuusneuvos Keijo Kopra saa sittenkin syytteen törkeästä veropetoksesta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä on määrännyt Salpausselän syyttäjäviraston nostamaan syytteen asiassa, jossa aiemmin tänä vuonna Salpausselän kihlakunnansyyttäjä oli jättänyt syytteen nostamatta.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä epäilee, että teollisuusneuvos Kopra ei ole oikaissut esitäytetyn veroilmoituksen tietoja pääomatuloista vuosina 2011 ja 2012. Menettelyllä hän olisi välttänyt noin 25 000 euron verot.

Teollisuusneuvos Kopra on oma-aloitteisesti ilmoittanut kahdelta verovuodelta noin 140 000 euron pääomatulot, joista verot on sittemmin maksettu.

Valtakunnansyyttäjäviraston mukaan teollisuusneuvos on kertonut hallinneensa sijoitustilejä jopa vuosikymmeniä, mutta verotietoja verottajalle on toimitettu vuosilta 2008–2011 ja veroja maksettu kahdelta vuodelta tämän vuosikymmenen alussa.

Syytteen nostamista valtakunnansyyttäjävirasto perustelee muun muassa sillä, että epäiltyjä on kohdeltava syyteharkinnassa tasapuolisesti heidän taloudellisesta asemastaan huolimatta.

Yle Lahti ei tavoittanut teollisuusneuvos Kopraa.