1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lounais-Suomi

Lounaskattaus Lounais-Suomesta: TVO iloitsee Olkiluodon miljardikiistan osavoitosta, Kakolanmäen uumenissa lilluu kaukokylmää suoltava tekojärvi

Kokosimme keskiviikon uutisaiheet Lounais-Suomesta.

Lounais-Suomi
Olkiluoto 3:n työmaa.
Joona Haarala / Yle

EURAJOKI: Olkiluoto 3:n viivästymiskiistassa viimeinen päätös

Olkiluoto 3:n rakennustyöt ovat noin kymmenen vuotta myöhässä. Rakentajaosapuolet ovat syytelleet toisiaan rakennustöiden viivästymisestä. Teollisuuden Voima pitää uusinta miljardikiistan osapäätöstä yhtiön kannalta myönteisenä.

– Osapäätöksessä ratkaistaan lopullisesti moni rakennustöiden toteutusta koskevista asioista TVO:n eduksi, TVO kertoo tiedotteessaan.

– Lue lisää

TURKU: Tekojärvi hohkaa kylmää kiinteistöihin Kakolanmäen sisuksista

Turku Energian kaukojäähdytys viilentää keskustan liikekiinteistöjä, sairaalarakennuksia ja uusia kerrostaloja. Viilennystä saadaan maanlaisesta tekojärvestä Kakolan uumenista.

Kaukojäähdytys on vielä pientä liiketoimintaa kaukolämpöön verrattuna, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana kaukojäähdytyksen myynti on Energiateollisuuden tilastojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) nelinkertaistunut.

– Lue lisää

PORI: Keskeinen liikenneväylä ruuhkautuu suurliikkeiden takia

Paanakedonkadun läheisyyteen avautuu tällä viikolla kaksi uutta isoa liikettä. Porin liikennesuunnittelussa arvioidaan, että uudet suurliikkeet pahentavat Paanakedonkadun ja lähistön muiden katujen ruuhkia.

– Lue lisää

Parkkipaikka autoja pysäköinti
Karri Laihonen / Yle

RAUMA: Sisäilmaongelmaisten koulujen väistötiloista kaupungille miljoonalasku

Rauman tekninen valiokunta valitsi tiistaina yritykset, joilta vuokrataan väistötilat Hj. Nortamon ja Nanun kouluille. Hj. Nortamon koulun väistötilat maksavat noin 2,8 miljoonaa ja Nanun koulun tilat runsaat 4,2 miljoonaa euroa.

Kaupungin tavoitteena on, että korvaavat koulutilat ovat käytössä maaliskuun alussa. Tiloja tarvitaan ainakin kolmeksi vuodeksi koulujen peruskorjauksen tai uusien koulujen rakentamisen ajaksi.

SALO: Hajalan päiväkoti korjataan käyttökuntoon

Viime viikolla suljettavaksi määrätty Hajalan päiväkoti halutaan korjata ja ottaa käyttöon. Asiasta päätti tiistai-iltana Salon opetuslautakunta, kirjoittaa Salon Seudun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi päiväkodin suljettavaksi rakennuksessa havaittujen sisäilma- ja tuholaisongelmien takia. Viraston mukaan päiväkotitoimintaa on mahdollista jatkaa, jos tilat saadaan täyttämään terveysvaatimukset.

SIIKAINEN: Siikaisten tuloveroprosenttiin yllättävä nostopäätös

Siikaisten tuloveroprosentti nousee sittenkin. Kunnanhallitus oli kunnanjohtajan alun perin tekemää veronkorotusta vastaan, mutta valtuusto tuli toisiin ajatuksiin. Valtuusto päätti äänin 9–8, että Siikaisten tuloveroprosentti nousee ensi vuonna nykyisestä 21:stä 22:een.

– Korotuksella voidaan säilyttää esimerkiksi päiväkotien ja koulujen nykyinen erinomainen taso, sanoo kunnanjohtaja Viveka Lanne.

Lue seuraavaksi