1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Zimbabwe

Mystinen Twitter-viesti: Zimbabwen johtaja Mugabe vangittu

Zimbabwessa armeijan uskotaan siirtäneen syrjään maata 1980-luvulta lähtien hallinneen Robert Mugaben.

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe ja hänen vaimonsa Grace Mugabe osallistuivat puolueen korkea-arvoisen jäsenen hautajaisiin elokuussa. Kuva: Aaron Ufumeli / EPA-EFE

Armeijan uskotaan ottaneen vallan Zimbabwessa.

Tilanne maan johdossa on sekava. Twitter-tili, jonka uskotaan kuuluvan Zimbabwen johtavan puolueen ZANU-PF:n nuorisojärjestölle kertoo, että presidentti Robert Mugabe olisi vangittu, jotta maan demokraattinen kehitys voisi jatkua.

Twitter-viestissä vakuutetaan, ettei kyseessä ole vallankaappaus.

Zimbabwe on sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa. Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Puolueen omalla Twitter-tilillä kerrotaan, että kyseessä on veretön vallanvaihto. ZANU-PF:n uudeksi puheenjohtajaksi on noussut erotettu varapresidentti Emmerson Mnangagwa, josta tulee myös maan väliaikainen presidentti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Armeijan joukot asettuivat yöllä Zimbabwen pääkaupungin Hararen kaduille. Armeija valtasi myös maan yleisradioyhtiön, jonka TV-lähetyksessä kerrottiin Mugaben ja hänen vaimonsa olevan turvassa. 93-vuotiaan Mugaben olinpaikkaa ei kerrottu.

Uutistoimistojen tietoon ei ole tullut mainittavia yhteenottoja.

Lue lisää:

Zimbabwessa armeija kaduilla – onko 93-vuotiaan presidentin lähtö käsillä?