Mari on Lounais-Suomen poliisin uusin vahvistus – ja vasta seitsemän viikkoa vanha

Lounais-Suomen poliisilaitos sai Marin lahjoituksena yksityishenkilöiltä.

poliisikoirat
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Lounais-Suomen poliisilaitos sai koiranpennun lahjoituksena
Yle Uutiset Lounais-Suomi: Lounais-Suomen poliisilaitos sai koiranpennun lahjoituksena

Lounais-Suomen poliisilaitos on saanut koiranpennun lahjoituksena yksityishenkilöiltä. Pentu on tarkoitus kouluttaa huume- ja etsintäkoiraksi. Sisäministeri Paula Risikko vieraili Turussa vastaanottamassa seitsenviikkoisen labradorinnoutajan pennun.

Uuden poliisikoirakokelaan nimeksi piti tulla Jukka, mutta pentueesta ei löytynyt sopivaa urosta. Sen sijaan yksi pentueen nartuista osoitti poliisikoiralta vaadittavia ominaisuuksia. Kasvattaja päätti nimetä pennun Mariksi.

– Se sopiikin huumekoiran nimeksi erityisen hyvin, Risikko naurahtaa.

Sisäministeriä tarvittiin lahjapennun välittämiseen, sillä poliisi ei voi ottaa lahjaa vastaan yksityishenkilöltä. Sisäministeriö välittää Marin nyt Lounais-Suomen poliisilaitokselle.

– Kyllä Marista hyvä koira saadaan. Luulisin, että jo tuosta tassun asennosta näkee, minkä tyyppinen koira on. Hän näyttää olevan hyvin rohkea, Risikko toteaa pennun uteliasta tepastelua seuraten.

Opetus alkaa hajujen tunnistamisesta

Koiranohjaaja, vanhempi konstaapeli Maarit Saren kertoo noutaneensa pennun kasvattajalta jo lauantaina. Koiranohjaajalle uusi työpari ja perheenjäsen tarkoittaa melkoista määrää työtä, jota tehdään pääasiassa vapaa-ajalla.

Sarenin mukaan Mari vaikuttaa rohkealta ja innokkaalta. Se tutkii ympäristöään uteliaasti, eikä hätkähdä ympärillä parveilevista ihmisistä.

Marin ensimmäinen työpäivä on maanantaina. Ihan ensiksi pennulle opetetaan hajujen tunnistamista, kuten huumausaineiden-, rahan ja aseiden hajuja.

– Esimerkiksi aseen hajun opettelu alkaa hylsyistä ja niissä olevasta ruutikaasun hajusta. Hajun kanssa leikitään ja palkitaan pentua ruoalla sen tunnistamisesta, Saren kertoo.