Koiraveron poistaminen sai koiranleuat louskuttamaan – silti yltiösopuisa ilta Helsingin kaupunginvaltuustossa

Helsinkiläispoliitikot sulivat sopuun pormestari Jan Vapaavuoren ensimmäisen talousarvioehdotuksen edessä keskiviikkoiltana.

koiravero
Helsingin kaupunginvaltuusto 15.11.2017
Yle

Helsingissä koettiin keskiviikkoiltana harvinaista poliittista herkkua. Kaupunginvaltuusto suorastaan ylivoimaisen yksituumaisesti kehräsi illan pääaiheen, ensi vuoden talousarvion edessä.

– Nyt ollaan poikkeuksellisen yksituumaisia. Ei tällaista ole aiemmin koettu, tuumasi kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Risto Rautava.

Hän arveli hymynkare suupielessään, että budjettiesitys on tehty todella hyvin.

– Olemme lisäksi ottaneet mallia ruotsalaisista. Nyt käymme yli puoluerajojen pitkiä keskusteluja ja puhumme asioista. Siinä varmaan yksi syy sopuisaan valtuustokeskusteluun, selvitti Rautava.

Vauras Helsinki

Helsinki on vauras kaupunki ja se näkyy myös taloudenpidossa. Ylijäämää on noin neljä miljardia ja velkaa paljon vähemmän, 1,4 miljardia euroa eli 2 157 euroa asukas kohti.

Jos koiraveron poistat, olet todellinen kaupungin kuningas

Ilkka Taipale

Pormestari Jan Vapaavuoren budjettiesitys lupaa monenmoista. Viisivuotiaat saavat maksuttoman varhaiskasvatuksen ensi vuonna ja ekaluokkalaiset aloittavat ensimmäisen vieraan kielen opiskelun.

Pyöräteitä rakennetaan lisää, kaupunkipyörät levitetään koko kaupunkiin eikä Vartiosaarta rakenneta. Eriarvoistumista torjutaan.

koira
Pixabay

Verot alas

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti eilen alentaa kuntaveroa puolella prosenttiyksiköllä. Keskustelua ei asiasta edes syntynyt. Sen sijaan koiraveron lakkauttaminen viritti muutaman puheenvuoren.

– Jos koiraveron poistat olet todellinen kaupungin kuningas, nauratti valtuutettuja kissapuolueen edustajaksi julistautunut Ilkka Taipale (sd.).

Lue myös:

Helsingin talous on huippuvedossa – Siksi pääkaupunki pystyy alentamaan kuntaveroa ensimmäistä kertaa 20 vuoteen

Helsingin kuntaveron laskusta päästy yhteisymmärrykseen puolueiden kesken – Vartiosaaren rakentaminen keskeytetään

Luvassa eripuraa, kun Helsinki päättää kuntaverostaan – Kumman valitset, 12 pizzaa vai 7 uutta koulua?