Liikennevirasto: Raaseporin turmaristeyksen sulkemisesta päätetään pian – "Suhtaudumme tähän vakavasti"

Onnettomuustutkintakeskus kehotti tänään, että Skogbyn tasoristeys olisi suljettava liikenteeltä.

Raasepori
Kiskobussia tutkitaan.
Onnettomuus sattui lokakuun lopussa ja vaati neljän ihmisen hengen.Paula Tiainen / Yle

Liikennevirasto suhtautuu Onnettomuustutkintakeskuksen keskiviikkoiseen kehotukseen vakavasti, vakuuttaa rautatietoimintojen turvallisuuspäällikkö Marko Tuominen Liikennevirastosta.

Onnettomuustutkintakeskus ilmoitti aiemmin tänään, että Skogbyn tasoristeys Raaseporissa on suljettava välittömästi liikenteeltä, kunnes sen olosuhteita on parannettu.

Tasoristeys on Onnettomuustutkintakeskuksen mielestä erityisen vaarallinen: näkemä eli näkömatka paikalla on heikko eikä se ole junan kulkunopeuteen suhteutettuna riittävä, keskus totesi.

Skogbyn tasoristeyksessä Raaseporissa sattui lokakuun lopussa neljän ihmisen hengen vaatinut onnettomuus, kun henkilöjuna törmäsi Puolustusvoimien miehistönkuljetusautoon.

kolme kynttilää tien varrella
Surmansa saaneista kolme oli varusmiehiä.Yle

Marko Tuominen sanoo Liikenneviraston selvittävän nyt kaikki vaihtoehdot, että turmaristeys voidaan sulkea.

– Tässä on toisaalta tietysti kyse suosituksesta, mutta totta kai Liikennevirasto suhtautuu tähän asiaan vakavasti.

– Me pyrimme tekemään päätöksen mahdollisimman pian eli tällä viikolla viimeistään. Mahdollinen tasoristeyksen sulkeminen ajoittuu sitten lähiajoille, Tuominen ennakoi Ylelle.

Liikennevirasto aikoo selvittää ensimmäiseksi sen, voidaanko paikalla järjestää tieliikenteelle korvaava yhteys radan yli, hän jatkaa.

– Se on ensimmäinen lähtökohta.

– Jos se on mahdollista, olemme sitten yhteydessä tienpitäjään ja varmistamme, että heillä on tieto tasoristeyksen sulkemisesta riittävän ajoissa. Sitten voidaan sulkea tämä tasoristeys, jos niin päätetään.

Onnettomuuspaikka kartalla.
Onnettomuuspaikka.Yle Uutisgrafiikka

Onnettomuustutkintakeskus teki tänään keskiviikkona Liikennevirastolle sekä Liikenteen turvallisuusvirastolle ilmoituksen onnettomuusuhasta Skogbyn tasoristeyksessä.

Onnettomuustutkintakeskus kertoo jatkavansa nyt turman turvallisuustutkintaa ja seuraavansa, tapahtuuko keskiviikkoisen ilmoituksen jälkeen mitään.

Yle on kertonut aiemmin, että Raaseporin turmaristeyksen vaarallisuus on jo ollut viranomaisten tiedossa.

Poliisi on alusta asti tutkinut Raaseporin onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, neljänä kuolemantuottamuksena sekä neljänä vammantuottamuksena, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.

Lue lisää aiheesta:

Tältä näyttää Raaseporin turmapaikka – Katso, miten tasoristeykseen tullaan ja miten juna on lähestynyt takaviistosta

Toimittajalta: Ensimmäinen talvipäivä muuttui murheen päiväksi

Onnettomuus lähes joka vuosi – katso, sijaitseeko joku pimeistä tasoristeyksistä lähellä sinua