1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: “Seksuaalinen häirintä voi olla vahinko”, Porvoon puukotuksesta epäilty oikeudessa, tänään on poutaista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: AOP

“Seksuaalinen häirintä voi olla vahinko”

Etenkin nuoret ajattelevat, että seksuaalinen häirintä voi tapahtua vahingossa, kertoo Ylen kysely. Naisten määritelmä seksuaaliselle häirinnälle on miehiä laajempi ja he myös vaativat sanallisen häirinnän kriminalisointia miehiä enemmän.

Kolmivuotiaan puukotuksesta epäillyn vangitseminen oikeudessa

Kuva: Petteri Juuti / Yle

Lapsensa puukotuksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynti on tänään iltapäivällä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa Porvoossa. Poliisi vaatii miehen vangitsemista.

Suomalainen liikemiesten yhteisö osti tunnetun taidesijoittajan asunnon Viipurista – "Tämä on paluu juurille"

Kuva: Kari Kosonen / Yle

Viipurista lähtöisin oleva karjalaistaustaisten liikemiesten yhdistys Pamaus-seura on palannut Viipuriin. Pamaus on hankkinut omistukseensa perustajansa Juho Lallukan huoneiston Viipurin keskustan kivitalossa.

Huoneisto sijaitsee Viipurin paraatipaikalla graniittikerrostalossa ja se tulee yhdistyksen jäsenten ja suomalaisten taiteilijoiden käyttöön. Huoneistossa on toiminut vuodesta 2010 Taidekeskus Salmelan taiteilijaresidenssi.

Afrikassa ei ole pulaa vahvoista johtajista

Zimbabwen presidentti Robert Mugabe ja vaimo Grace 26. elokuuta 2017. Kuva: aaron Ufumeli / AOP

Zimbabwe ei ole ainoa Afrikan maa, jota luotsaa pitkään vallassa ollut mies. Moni näistä johtajista aloitti uransa kansallisissa vapautusliikkeissä. Valtion johtajina he ovat pidentäneet valtakausiaan yli perustuslain määrittämien rajojen.

Leonardo da Vincin harvinainen maalaus huutokaupattiin ennätyssummalla New Yorkissa

Leonardo da Vincin maalaus Salvator Mundi lokakuussa 2017. Kuva: Andy Rain / EPA

Leonardo da Vincin harvinainen teos "Salvator Mundi" huutokaupattiin New Yorkissa. Hinta nousi lopulta noin 450 miljoonaa dollariin eli noin 380 miljoonaan euroon.

Tänään on poutaista

Sadealue väistyy maan itäosasta tämän aamun aikana. Ajokeli on aamun aikana paikoin huono lumi- ja räntäsateiden sekä jäisten tienpintojen vuoksi. Päivällä pilvisyys on vielä runsasta maan itä- ja pohjoisosassa, mutta lännessä on laajalti aurinkoista, ennustaa Ylen meteorologi Joonas Koskela. Lisää säästä yle.fi/saa.

Kuva: Yle