Tehyn uusi puheenjohtaja: Sotesta tulee vielä viides tuotantokausi

Tehyn tuoreen puheenjohtajan mielestä sote-uudistuksen valmistelussa pitäisi kuulla myös tehyläisiä.

sosiaali- ja terveyspalvelut
Millariikka Rytkönen
Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö valitsi uudeksi puheenjohtajakseen Millariikka Rytkösen. Ylen aamu-tv:n haastatelussa selvitettiin millaisen johtajan 160 000 jäsenen ammattijärjestö hänestä saa.

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehyn tuore puheenjohtaja Millariikka Rytkönen uskoo, että sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistuksen valmistelua täytyy vielä jatkaa.

– Kyllä minä epäilen, että viides tuotantokausi tulee vielä, Rytkönen sanoi tänään torstaina Ylen aamu-tv:n haastattelussa.

Rytkönen huomautti, että sote-uudistusta on jumpattu jo neljä kautta. Tehy-lehdessä viime keväänä Rytkönen arveli (siirryt toiseen palveluun), että valinnanvapaus on se kohta, joka "romuttaa koko homman". Rytkönen sanoi tuolloin myös, että uudistuksesta on tullut puolueille arvovaltataistelu, jossa asiakas on unohtunut.

Aamu-tv:ssä Rytkönen sanoi, että sote-valmisteluissa ei ole kuultu tehyläisiä tai muita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Tämä on hänen mukaansa yksi suurimmista ongelmista soten valmistelussa.

– Meiltä saisi kyllä ihan ilmaiseksi ne neuvot, miten tämä onnistuu, Rytkönen lupasi.

Rytkönen sanoi myös olevansa huolissaan siitä, miten henkilöstölle käy Kemi-Tornion alueen suuressa terveydenhuollon ulkoistuksessa. Hän huomautti, että terveydenhuollon ulkoistuksista ei ole aina tullut hyvää jälkeä.

– Henkilöstön asema on varsinkin se, mikä meitä huolettaa.

Lue myös:

Tehyn uuden johtajan, kätilö Millariikka Rytkösen mielestä on korkea aika, että hoitajat pääsevät palkkakuopasta: "Lisää liksaa ja paremmat työedut"