Kansanliike sai vauhtia Kokkolan kaupunkiin: kahvila Sahan alueelle laaditaan kaavaluonnos

Ykspihlajan Potinrantaan halutaan kaava, joka mahdollistaa kahvila Sahan toimimisen alueella entiseen tapaan.

Ykspihlaja, Kokkola
Kahvila Saha Kokkolan Ykspihlajassa.
Kahvila Saha Kokkolan Ykspihlajassa.Juha Kemppainen / Yle

Kokkolan kaupunki laatii Ykspihlajan Potinrantaan kaavaluonnoksen, jonka lähtökohtana on, että kahvila Saha voisi toimia alueella entiseen tapaan.

Kaavaluonnoksen on tarkoitus mennä kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn jo seuraavassa kokouksessa 13. joulukuuta. Sen jälkeen kaava menee tavalliseen tapaan nähtäville.

Kokkolan kaupunkirakennelautakunta keskusteli keskiviikkona purku-uhan alla olevan kulttuurikahvila Sahan alueen keskeneräisestä kaavoituksesta Ykspihlajassa.

Kaupungin kaavoituspäällikön Jouni Laitisen mukaan lautakunta halusi, että alueen kaava laitetaan valmisteluun. Esitystä asiasta ei ollut, vaan keskustelua käytiin kaupunkirakennelautakunnan listan ulkopuolella.

Kulttuurikahvila Saha on toiminut Potinrannassa vuodesta 2012. Alueen keskeneräinen kaavoitus aiheutti kahvilalle purku-uhan. Kaupunki on vaatinut yrittäjää purkamaan kahvilan laajennusosan ja piharakennuksen vielä tänä vuonna.

Tämä aiheutti kansanliikkeen Sahan pelastamisen puolesta. Esimerkiksi nettiadressiin on kertynyt jo reilut 4400 allekirjoitusta.